Obrazovanje

Matematika nije bauk

Matematika nije bauk
Matematika nije bauk

BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske sutra u Banjaluci organizuje manifestaciju Dan matematike čiji je cilj promovisanje značaja matematičkih spoznaja radi sveukupnog društvenog razvoja.

U okviru ovog događaja pod sloganom "Matematika nije bauk", na Prirodno-matematičkom fakultetu tokom dana predviđena su predavanja uglednih naučnika iz Republike Srpske i Srbije iz oblasti matematike, koji će na stručan, ali i popularan način govoriti o ovoj nauci, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske. 

Od 13.00 časova u parku Petra Kočića planiran je niz sadržaja kao što su radionice, izložbe, mozgalice i takmičenja u potrazi za skrivenim blagom, u kojima će učestvovati učenici osnovnih i srednjih banjalučkih škola.

Izjave za medije su planirane za 13.00 časova u parku Petra Kočića, kada će ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić uručiti nagradu gimnazijalki iz Prnjavora Milici Đukić, koja je na Matematičkoj olimpijadi u Kejptaunu u Južnoafričkoj Republici osvojila srebrnu medalju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije