Obrazovanje

Maturanti iz Jajca u bijelom na maturu

Maturanti iz Jajca u bijelom na maturu
Maturanti iz Jajca u bijelom na maturu

JAJCE - Mladi u Jajcu i dalje se svesrdno bore protiv podjela koje su im nametnute od strane vlasti. Poslije svih dosadašnjih aktivnosti zadnja u nizu je poziv da se na matursko veče, koje će biti održano večeras, dođu u bijelom.

"Mi smo donijeli odluku danas na maturi nosimo bijele majice kao simbol neutralnosti i dobrote.  Složili su se svi đaci da će imati bilo šta bijelo na sebi a i profesori su za to i oni su rekli da će imati nešto bijelo na sebi. Neko kravatu, neko cipele i slično", kazao je Nikolas Rimac jedan od mladih aktivistaiz Jajca koji se več duže vrijeme bori protiv namjere nadležnih da osnuju "dvije škole pod istim krovom".

"Bijelo" je njihov način da iskažu nezadovoljstvo podjelama koje se u Jajcu nameću mladima.

"Pozivamo sve građane našeg grada ali i BiH koji su u prilici i imaju želju da dođu večeras i da nas podrže, da se solidarišu sa đacima koji nas napuštaju, postaju ljudi ali i sa onima koji ostaju u školi. Da pokažemo da ovo nije samo naš problem nego nešto što se tiče čitave zemlje", govori Rimac.

Maldi aktivisti ističu da su optimistični da nadležni neće uspijeti u svojoj namjeri da ih razdvoje, jer oni ne žele ništa posebno osim da se druže, da zajedno idu u školu, razred, na izlete, ekskurziju, maturu i da provode školske odmore zajedno.

"Ako na kraju i uspiju u svojoj namjeri mi nećemo odustati od naše borbe", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije