Obrazovanje

Mutabdžija: Potrebno je završiti školsku godinu

Mutabdžija: Potrebno je završiti školsku godinu
Mutabdžija: Potrebno je završiti školsku godinu

DOBOJ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je da je ovo ministarstvo izdalo uputstvo o završetku školske godine koje podrazumjeva sve postupke koje može učiniti školsko rukovodstvo da se nastava uspješno privede kraju.

Mutabdžija je prije razgovora sa predstavnicima direktora srednjih i osnovnih škola sa područja Doboja, rekao novinarima da će predmet razgovora biti i raspodjela novčanih sredstva koje su međunarodni donatori usmjerili za sanaciju dvije dobojske osnovne škole.

"Svjesni smo nivoa štete koja je pričinjena i sanacija će biti kontinuiran proces", izjavio je Mutabdžija.

Prema njegovim riječima, slijedi ozbiljan posao, ali prije svega treba završiti školsku godinu, a nakon toga i prirpemiti se za početak naredne.

"Tri dobojske osnovne škole će morati u toku ove sedmice pozvati roditelje i učenike da bi se izvršio proces javnog zaključivanja ocjena, te da se na taj način završi školska godina, izdaju svjedočanstva", izjavio je Mutabdžija.

Mutabdžija je naveo da je Republički štab za vanredne situacije doneo odluku da će djeca sa poplavljenih područja u fazi dostavljanja dokumenata za upis u novu školsku godinu, biti oslobođena dostavljanja originalnih dokumenata.

Prema njegovim riječima, dokumenta će se morati naknadno priložiti tokom septembra.

Mutabdžija je naveo da postoji ponuda da tridesetak učenika iz Doboja na desetodnevni odmor na Kopaonik.

On je na novinarsko pitanje o snimku emitovanom na Televiziji "BN" o licu koje nije ovlašteno za distribuciji humanitarne pomoći, rekao da nije gledao navedeni snimak, ali da će svakako obaviti razgovor o tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije