Obrazovanje

Mutabdžija upoznat s problemima u šipovskim školama

Mutabdžija upoznat s problemima u šipovskim školama
Mutabdžija upoznat s problemima u šipovskim školama

ŠIPOVO - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija razgovarao je danas sa direktorima škola u Šipovu, koji su ga upoznali o aktuelnim problemima.

Nakon sastanka ministar Mutabdžija nije davao izjave za novinare, ali je prije susreta rekao da mora biti uloženo više napora i sredstava radi unapređenja pojedinih elemenata vaspitno-obrazovnog procesa.

"Moramo uložiti više napora i materijalnih sredstava da unaprijedimo pojedine elemente. Mali broj učenika opterećuje kvalitet rada i sve su to pitanja koja treba rješavati", rekao je Mutabdžija.

Direktor Osnovne škole "Nemanja Vlatković" u Šipovu Simo Bužanin rekao je da je škola i u pisanoj formi obavijestila resorno ministarstvo o problemima i da je Mutabdžija obećao pomoć.

"Imamo problema sa fasadom na centralnom objektu, krov prokišnjava, a kotlovnicama u oba objekta je istekla licenca", rekao je Bužanin.

Direktor Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" u Šipovu Nada Mitrić kaže da je upoznala ministra sa "ličnom kartom škole" i sa onim što su uradili prethodnih godina kada je riječ o renoviranju.

"Uz pomoć lokalne zajednice i ministarstva obnovili smo fiskulturnu salu, opremili pojedine kabinete i dio školskog namještaja, a treba još sanirati krov na centralnoj zgradi, jer je počeo prokišnjavati", rekla je Mitrićeva.

Ona kaže da je potrebno izvršiti još neke radove i opremiti kabinete i zbornice.

"Iznijeli smo svoje probleme, a ministar će ih razmotriti i vidjeti šta može da bude učinjeno", rekla je Mitrićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije