Obrazovanje

Na panevropskom univerzitetu "Apeiron" uručene diplome i stipendije

Na panevropskom univerzitetu "Apeiron" uručene diplome i stipendije
Na panevropskom univerzitetu "Apeiron" uručene diplome i stipendije

BANJALUKA - Na svečanoj akademiji povodom Dana i 14 godina rada Panevropskog univerziteta "Apeiron" i devet godina rada Srednjoškolskog centra "Gemit - Apeiron", održanoj u petak, uručene su doktorske diplome i tri jednogodišnje stipendije za najbolje studente.

Višnja Kojić, direktorica Srednjoškolskog centra "Gemit - Apeiron", rekla je kako u sklopu ovog centra postoje tri srednje škole, sa devet zanimanja, a pored toga bave se i programom obrazovanja odraslih.

"Mi smo škola koja je prva počela da se bavi prekvalifikacijom i dokvalifikacijom. Prvi i najveći smo srednjoškolski centar u BiH, imamo 330 redovnih učenika, do sada smo ispratili pet generacija maturanata, a protekle godine smo imali rekordan upis", kazala je Kojićeva.

Dodala je da ova škola jedina u državi ima i školu za mlade, aktivne profesionalne sportiste, ali i peti stepen usavršavanja čiste protetike.

Esad Jakupović, rektor Panevropskog univerziteta "Apeiron", naglasio je kako ovaj fakultet pokušava da na neki način bude uz dva državna univerziteta i žele da budu treći po kvalitetu i znanju koje daju studentima.

"Novina je da smo prošle godine dobili dva studijska programa na trećem ciklusu, a taj treći ciklus je uslov za opstanak Univerziteta", istakao je on.

Snežana Popović, najbolja studentkinja i dobitnica stipendije, je zahvalila Univerzitetu i istakla da će joj ta stipendija mnogo značiti, te da joj je čast što ju je dobila.

Inače, na svečanosti su dodijeljene i plakete partnerima ovog univerziteta, koji studentima pružaju praksu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije