Obrazovanje

Nakon više od dvije decenije, u Bijeljini ponovo smjer za frizera

Nakon više od dvije decenije, u Bijeljini ponovo smjer za frizera
Foto: N.N. | Nakon više od dvije decenije, u Bijeljini ponovo smjer za frizera

BIJELJINA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske usvojilo je inicijativu društvenih partnera grada Bijeljina i odobrilo upis odjeljenja frizera sa 26 učenika u Poljoprivrednu i medicinsku školu u gradu, koje u Bijeljini ne postoji još od 1996. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Stručna radna snaga je ono što najviše nedostaje svim frizerskim salonima na području regije Bijeljina i 35 frizerskih salona potpisalo je peticiju za realizaciju ideje o upisu odjeljenja frizera u jednu od srednjih škola u Bijeljini", navode u gradskom Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Saloni su spremni da obezbijede praktičnu nastavu za buduće frizere, a najavljen je i nastavak projekta osposobljavanja odraslih za stručno zanimanje frizer u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljina, tokom kojeg je planirana besplatna prekvalifikacija za 20 lica.

U planu je i nabavka opreme za savremeni kabinet praktične nastave za frizere, što bi se finansiralo kroz program "Prilika plus", uz sufinansiranje grada Bijeljina.

"Nakon uvođenja smjerova stolar i frizer u srednje stručne škole u Bijeljini dobili smo još jednu potvrdu da zajedničkim snagama i uz mnogo napora i truda društveni partneri mogu značajno doprinijeti usklađivanju potreba privrede sa obrazovnim sistemom, kako bi se zadovoljile potrebe privrednika i kreirala kvalifikovana radna snaga", istakli su u gradskom Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije