Obrazovanje

Nedeljko Babić i Andrea Banjac najbolji na takmičenju iz fizike

Nedeljko Babić i Andrea Banjac najbolji na takmičenju iz fizike
Nedeljko Babić i Andrea Banjac najbolji na takmičenju iz fizike

MODRIČA - Nedeljko Babić i Andrea Banjac, učenici bijeljinskih osnovih škola "Knez Ivo od Semberije" i "Vuk Karadžić", pobjednici su Republičkog takmičenja iz fizike za učenike devetog, odnosno osmog razreda, održanog danas u Modriči.

Drugo mjesto na finalnom takmičenju učenika devetog razreda osvojila je učenica Osnovne škole "Jovo Jovanović Zmaj" iz Trebinja Anja Dulić, dok je treće mjesto, među 16 takmičara, zauzeo Jovan Katanić, učenik Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" iz Bijeljine.

Drugo mjesto u takmičenju učenika osmog razreda pripalo je Teodori Milovanović iz škole "Vuk Karadžić" iz Bijeljine, a trećeplasirani među 18 takmičara bio je Mladen Čergić iz Osnovne škole "Petar Kočić" iz Nove Topole.

Prosvjetni savjetnik za fiziku u Republičkom pedagoškom savjetu Milko Babić rekao je da su nakon školskih, međuškolskih i regionalnih takmičenja na finalno republičko takmičenje došli učenici koji su nadareni za prirodne nauke, kakva je fizika, i to su pokazali odličnim rezultatima.

"Današnje takmičenje pokazalo je da u Republici Srpskoj ima dovoljno učenika koji vole fiziku i koji se rado prihvataju izazova - takmičenja iz ovog zahtjevnog predmeta", rekao je Babić, uručujući nagrade i dodao da je pobjednik u osmom razredu osvojio maksimalan broj bodova 100, a u devetom 91 bod.

Babić je naglasio da nastavnici tokom redovne nastave i u procesu takmičenja otkrivaju takve učenike koji zajedno sa svojim mentorima svake godine ostvaruju zapažene, čak i vrhunske rezultate.

On je rekao da je OŠ "Sutjeska" Modriča bila dobar domaćin koji je obezbijedio odlične uslove za takmičenje koje je, kako je istakao, proteklo regularno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije