Obrazovanje

Neophodno informatički opremiti škole

Neophodno informatički opremiti škole
Neophodno informatički opremiti škole

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević ukazao je na važnost informatičke opremljenosti škola u Srpskoj jer su računari potrebni za učenje.

Malešević je rekao da nekoliko škola u Banjaluci nema dovoljan broj računara.

On je danas prisustvovao dodjeli tri računara Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci, koje su obezbijedili banjalučka firma "Medijamarket" i Ministarstvo prosvjete i kulture.

Malešević je najavio da će Ministarstvo nastojati da u budućnosti, u saradnji sa pojedinim ministarstvima ili preduzećima koji mijenjaju računare, reparirati te računare i dostavljati ih osnovnim i srednjim školama.

"Kriza je sve veća, a sve je manje para i nemamo mogućnosti da nabavljamo nove računare, ali ovi, koji su reparirani, sasvim su dovoljni za izvođenje nastave informatike i za realizacije nastavnog plana i programa u školama", kaže Malešević.

On je pozvao preduzeća koja vrše zamjenu računara da se jave u ministarstvo, koje će u saradnji sa "Medijamarketom" reparirati te računare i dostaviti ih školama gdje su potrebni.

Vlasnik "Medijamarketa" Goran Kos rekao je da ova firma ima dugogodišnju saradnju sa Ministarstvom prosvjete i kulture u okviru koje je školama do sada doniralo više stotina računara.

Kos je pozvao i ostale firme, koje imaju mogućnosti, da uključe u akciju i doniraju računare da bi se opremili kabineti informatike.

"Prepoznali smo da mInistarstvo ima najbolje informacije gdje je računarska oprema najneophodnija", rekao je Kos i dodao da će ova firma nastaviti akciju i saradnju sa Ministarstvom.

Direktor Osnovne škole "Branko Radičević" Jadranka Božić rekla je da ovu školu pohađa 1.558 učenika, što je najveći broj u Banjaluci, te istakla značaj današnje donacije.

Ona je pozvala firme da se ugledaju na primjer "Medijamarketa" i pomognu osnovnim školama u donaciji računara.

Božićeva je napomenula da su učenici ove škole osvajali dobar plasman na takmičenjima iz informatike i učestvovali na "Balkanijadi" iz informatike. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije