Obrazovanje

Ništa od početka nastave u Doboju

Ništa od početka nastave u Doboju
Ništa od početka nastave u Doboju

DOBOJ - Nastava u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Doboju neće početi u ponedjeljak, 1. septembra, a za 1.150 osnovaca nema mogućnosti da se organizuje nastava u improvizovanim objektima-šatorima, rekao je direktor te škole Milan Gojković.

Gojković je naveo da je, zbog kašnjenja izvođenja radova na rekonstrukciji objekta, najprihvatljivije rješenje da nastava od 1. septembra do 10. oktobra bude odgođena te da naknadno bude regulisana nadoknada.

"Radovi su usljed složene procedure izbora izvođača započeli 25. avgusta, a u skladu sa ugovorom UNDP-a i Vlade Republike Srbije, trajaće do 5. oktobra", istakao je Gojković.

On je naveo da će u međuvremenu, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, za učenike biti priređeni jednodnevni izleti, posjete kulturnim spomenicima i ustanovama te drugi sadržaji.

Gojković je istakao da će za učenike osmih razreda polovinom septembra biti organizovana ekskurzija u Srbiju.

Za područne škole u Kostajnici - do devetog razreda te Grapskoj - do petog razreda, nastava počinje redovno, od 1. septembra.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Doboj Dražana Mihajlović rekla je za Srnu da ne može potvrditi datum početka izvođenja nastave  dok ne dobije zvaničan dopis resornog ministarstva Republike Srpske.

Direktor Osnovne škole "Dositej Obradović" Danijela Gavrić rekla je postoji mogućnost da nastava za učenike od šestog do devetog razreda krene od 1. septembra, ali za sada nema instrukcije za učenike od prvog do petog razreda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije