Obrazovanje

Novo polugodište u novoj školi

Novo polugodište u novoj školi
Novo polugodište u novoj školi

ČELINAC - Do kraja godine biće završeni radovi na novom objektu Osnovne škole /OŠ/ "Miloš Dujić" u Čelincu vrijednosti četiri miliona KM, koji će, kada bude završen, biti jedan od najmodernijih i najkvalitetnijih objekata za osnovno obrazovanje u Republici Srpskoj, potvrdio je načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

On je rekao Srni da su u toku završni radovi na spoljnom uređenju, koji će biti gotovi ove godine, pa bi čelinački osnovci nastavu u novom objektu mogli pohađati već u drugom polugodištu.

"Završeni su radovi na hidrantskoj i kanalizacionoj mreži, kao i priključak vode. Do kraja ove sedmice će biti okončani radovi na pripajanju škole na gradsku toplanu i uređenje prostora ispred škole", istakao je Zeljković.

Načelnik opštine rekao je da je prioritet opštine Čelinac u narednom periodu sanacija objekata koji se odnose na Narodnu biblioteku.

"Zamisao jeste da u okviru srednje škole jednu učionicu pretvorimo u prostor za čitaonicu i ti radovi će otpočeti ove sedmice. Sredstva su obezbijeđena, tako da ćemo uz Gradsku biblioteku imati i gradsku čitaonicu", dodao je Zeljković.

Sredstva za rekonstrukciju Srednje škole obezbijeđena su posredstvom UNDP-a, a riječ je o obnavljanju krova, kompletne stolarije, fasade i podova. Zeljković ističe da će i ovi radovi biti gotovi do početka drugog polugodišta.

Novi objekat OŠ "Miloš Dujić" se gradi jer je postojeći školski objekat ugrožen u poplavama i učenici u njemu imaju skraćene časove od po 35 minuta.

Objekat se finansira iz Razvojnog fonda Republike Srpske, a Vlada Srpske obezbijedila je za novi objekat 3,4 miliona KM, UNDP 270.000 KM, dok su preostali dio donatorska sredstva.

Direktor OŠ "Miloš Dujić" Siniša Begović potvrdio je Srni da će prelaskom u novi objekat učenici pohađati nastavni čas u trajanju od 45 minuta, uz znatno bolje uslove rada.

"Đaci i nastavnici će u novom objektu imati savršene uslove za izvođenje nastavnog procesa", rekao je Begović i dodao da i sada, iako imaju manje vremena za strukturu časa, nastavnici se maksimalno trude da ispoštuju plan i program prvog polugodišta.

U toku su sanacioni radovi na Osnovnoj školi u Dubravi staroj, kao i tenderska procedura za odabir izvođača na rekonstrukciji Osnovne škole u Jošavci, a detaljno su renovirani dječiji vrtić i sportska dvorana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije