Obrazovanje

OŠ "Holandija" o projektu Škole 2.0: Vjerujemo u ogromno iskustvo kompanije "M:tel"

OŠ "Holandija" o projektu Škole 2.0: Vjerujemo u ogromno iskustvo kompanije "M:tel"
OŠ "Holandija" o projektu Škole 2.0: Vjerujemo u ogromno iskustvo kompanije "M:tel"

Osnovna škola "Holandija" iz Slatine još je jedna obrazovna ustanova koja je objeručke prihvatila poziv za učešće u "M:tel"-ovom projektu Škole 2.0, koji omogućuje školama širom BiH da potpuno besplatno kreiraju oficijelni sajt, a uz pomoć "M:tel"-ovog tima izrađivaće ga upravo osnovci.

Kako kažu iz ove škole, do sada nisu imali zvanični sajt, te da kompanija "M:tel" u tom smislu nije mogla odabrati bolji trenutak za realizaciju projekta Škole 2.0.

"S obzirom na to da je naša škola bila u fazi izrade zvaničnog sajta, projekat Škole 2.0, koji školama poklanja dvije godine besplatnog hostinga i domena, pojavio se u pravom trenutku, što smo mi sa zadovoljstvom i uvažavanjem prihvatili", navodi Novislav Tepić, direktor OŠ "Holandija" i dodaje da ova škola do sada nije imala priliku da se susretne sa sličnim projektom.

Tepić naglašava da će im projekat Škole 2.0, između ostalog, pomoći da prezentuju školu, njen rad i sva njena dešavanja, kao i da informacije učine dostupnim za širu javnost, a naročito za roditelje osnovaca.

"Za naše učenike, koji će raditi na izradi projekta, ovo je veliki izazov i prilika da pokažu kreativne sposobnosti i prošire svoja znanja", ističe Tepić.

Kada je u pitanju značaj informacionih tehnologija, koje se tiču i ovog projekta, Tepić ističe samo neke od prednosti pristupanja, preuzimanja, te organizovanja i predstavljanja informacija elektronskim putem.

"Posjedujemo li neko znanje, možemo ga podijeliti sa drugima, a da ga pri tome ne gubimo, već se ono kroz komunikaciju oplemenjuje, dograđuje i produbljuje. Primjena informacionih tehnologija u nastavi ima veliki značaj i važne pedagoške efekte i za nastavnike i učenike. Nastavniku omogućava da koristi savremene nastavne metode, da usmjerava učenike ka samostalnom istraživanju, da uvijek ima povratnu informaciju o usvojenom znanju. Informacione tehnologije u nastavi učeniku omogućuju da razvija sposobnost samostalnog rada, da lako i efikasno razmjenjuje svoje znanje sa ostalim učenicima, da koristi različite izvore informacija", smatra Tepić.

Dodaje da, uz veliko uvažavanje, vjeruje u ogromno iskustvo kompanije "M:tel", te da očekuje dobru i korektnu saradnju.

"Zajedničkim zalaganjem kreiraćemo sajt koji će doprinijeti popularizaciji škole kao vaspitno-obrazovne ustanove. Veoma je važno izazvati povoljnu emocionalnu klimu i takmičarski duh kod djece, a takođe bi nam i nagrade, koje su sastavni dio opreme u nastavi, dobro došle", zaključuje Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije