Obrazovanje

Obradović novi lider studenata u RS

Obradović novi lider studenata u RS
Obradović novi lider studenata u RS

BANJALUKA - Skupština Unije studenata RS izabrala je danas jednoglasno Borivoja Obradovića, studenta Arhitektonsko-građevinskog fakulteta za novog predsjednika te unije, i to na mandat od godinu dana.

Za novog generalnog sekretara Unije imenovan je Neđo Malešević, dok će funkciju potpredsjednika obavljati Predrag Govedarica, dosadašnji predsjednik.

Poboljšanje studentskog standarda, bolja zdravstvena zaštita i praksa tokom studiranja osnovni su ciljevi novog saziva.

"Istraživanje koje smo radili sa studentima pokazuje da je kvalitet visokog obrazovanja nešto čime bi se trebalo najviše baviti u narednom periodu, pa ćemo u skladu s tim  budućoj vladi RS uputiti inicijativu da donese strože mjere za osnivanje visokoškolskih ustanova", kazao je Borivoje Obradović, novi predsjednik.

Dodao je kako su protesti legitimno sredstvo pritiska na institucije, te da se studenti neće libiti da ga iskoriste ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Rekao je i da se mora nastaviti praksa da odbornici u Narodnoj skupštini RS od svojih plata izdvajaju po 100 KM kako bi se studenti stipendirali.

Predrag Govedarica, odlazeći predsjednik i novoizabrani potpredsjednik, kazao je da je ponosan na rezultate prethodnog saveza jer su riješena brojna pitanja vezana za studentski standard.

"Dok se ne uradi četvrti paviljon i studentski dom u Lukavici, Foči i Trebinju nećemo stajati. Riješili smo pitanje doma u Palama, ali je to samo jedna karika u lancu studentskih domova", kazao je Govedarica, dodajući kako je na institucije stalno vršen pritisak da ispunjavaju zahtjeve studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije