Obrazovanje

Ostali bez ruskog jezika u ovom semestru

Ostali bez ruskog jezika u ovom semestru
Ostali bez ruskog jezika u ovom semestru

BANJALUKA - Studenti prve godine na Pravnom fakultetu u Banjaluci ostali su uskraćeni za nastavu iz ruskog jezika u ovom semestru jer trenutno nemaju nastavnika.

Već od naredne školske godine taj problem bi trebalo da bude riješen i studenti prve godine će imati mogućnost ponovo da uče ruski jezik, saopšteno je sa Pravnog fakulteta.

Zoran Vasiljević, v.d. prodekana za nastavu na Pravnom fakultetu, rekao je da se radi o predmetu koji je samo na prvoj godini studija kao strani jezik i ne radi se o matičnom predmetu. Nastava iz predmeta ruska pravna terminologija neće se izvoditi u ovom semestru.

"Samo ove godine neće biti izvođena nastava, a od naredne bi već sve trebalo da ide svojim tokom, kao što je bilo i do sada. Studenti prve godine koji su dotad bili na ruskom jeziku, biće preusmjereni na alternativni jezik, engleski", rekao je Vasiljević.

Takođe je rekao da su pokušali da nađu nastavnika na Filološkom fakultetu, međutim oni zbog preopterećenja ne mogu da im ponude rješenje.

Mile Aljetić, predsjednik Saveza studenata na Pravnom fakultetu, rekao je da je ovo pitanje još otvoreno i da se njemu javilo ukupno 42 studenta koji su u akademskoj 2016/2017. izabrali predmet ruska pravna terminologija za slušanje stranog jezika.

"Tražio sam da se u narednom periodu pokuša naći rješenje, jer mislim da je tu posrijedi samo dobra volja. Ako se ovo pitanje ne riješi, svaki četvrti student koji je upisao Pravni fakultet 2016/2017. godine bi bio oštećen", rekao je Aljetić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije