Obrazovanje

Otvorena nova zgrada Pravnog i Ekonomskog fakulteta

Otvorena nova zgrada Pravnog i Ekonomskog fakulteta
Otvorena nova zgrada Pravnog i Ekonomskog fakulteta

ZENICA –Nova akademska godina na Univerzitetu u Zenici juče je počela svečanošću tokom koje je u rad puštena novosagrađena zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Na ova dva fakulteta u studijskoj 2015/2016. godini nastavu će pohađati više od hiljadu studenata, među kojim je i oko 300 brucoša.

„Na ovaj način osnivač Univerziteta, Zeničko – dobojski kanton i rektorat žele studentima osigurati da studiraju u boljem ambijentu, a vjerujemo da će postići još bolje rezultate i kompetencije jer imaju gdje raditi i boraviti na svom fakultetu. Naravno, sada imamo i mogućnosti za otvaranje novih studijskih programa“, otvarajući objekat rekao je prof.dr. Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici.

Vrijednost prve faze gradnje za objekte A i B dostigla je 7,3 miliona KM. Nakon što se dovrši i C faza, zgrada površine 7.000 kvadrata imat će ukupno 50 kabineta, amfiteatar sa 250 mjesta, restoran... Finansijer radova je Vlada Zeničko – dobojskog kantona čiji je premijer Miralem Galijašević objekat predao na korištenje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije