Obrazovanje

Počela akademska godina za brucoše

Počela akademska godina za brucoše
Počela akademska godina za brucoše

BIJELJINA - Na javnim fakultetima u Bijeljini danas je počela akademska godina za brucoše, koja je, za razliku od prethodnih, ove godine startovala jednu sedmicu ranije.

Novoizabrani dekan Pravnog fakulteta Radomir Lukić kaže da je prvi semestar za brucoše počeo ranije zbog eventualnih vremenskih neprilika koje bi mogle da se dogode u decembru.

"Počeli smo sa namerom da naših 15 radnih sedmica, nastave, vežbi i svih ostalih oblika obrazovanja završimo do kraja decembra ili u prvoj ili eventualno drugoj sedmici januara", rekao je Lukić.

Brucoši Pedagoške akademije, Fakulteta poslovne ekonomije, Poljoprivrednog fakulteta imali su tradicionalno "Brucoško jutro" na kojem su im se obratili dekani ovih visokoškolskih ustanova i podijelili im indekse, dok su studente prve godine Pravnog fakulteta u Bijeljini, zbog prethodne posjete odjeljenjima na Palama i Srebrenici, tek popodne pozdravili dekan Radomir Lukić, prodekan za nastavu Goran Marković, te profesor i bivši dekan Pravnog Fakulteta Milan Tomić.

Ističući da za ove studije vlada izuzetno interesovanje mladih, Lukić je podsjetio da je ove akademske godine pravo na tri odjeljenja Pravnog fakulteta na Palama, te u Srebrenici i Bijeljini upisalo oko 200 ukupno redovnih studenata.

"Izuzetno smo zadovoljni brojem studenata koji su pokušali da dođu do znanja potrebnog za bavljenje pravnom profesijom i spremni smo da im pomognemo da savladaju sve što je potrebno, kako bi ovaj deo Republike Srpske dobio osposobljene, znanjem potkovane, uljudne i ugledne mlade pravnike, koji su potrebni i državnom i javnom-pravnom životu veoma mnogo", rekao je Lukić nakon obraćanja brucošima u amfiteatru Centra za visoko obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije