Obrazovanje

Počela nova akademska godina

Počela nova akademska godina
Počela nova akademska godina

BANJALUKA - Za oko 18.000 studenata na 16 organizacionih jedinica i jednoj pridruženoj članici banjalučkog Univerziteta danas je počela nova akademska godina.

Na Univerzitetu u Banjaluci Srni je rečeno da zimski semestar traje do 23. januara, a da ljetnji semestar počinje 23. februara i traje do 5. juna.

Od ove akademske godine na banjalučkom Univerzitetu je i 3.500 brucoša, dok upis studenata u prvu godinu studija drugog ciklusa još traje.

Akademskim kalendarom na Univerzitetu u Banjaluci predviđeni su i ispitni rokovi i to januarsko-februarski od 26. januara do 20. februara, aprilski od 20. aprila do 1. maja, te junsko-julski od 8. juna do 10. jula.

Tokom jeseni, studenti imaju mogućnost da polažu ispite u septembarskom i oktobarskom ispitnom roku i to od 24. avgusta do 18. septembra, te od 21. septembra do 2. oktobra.

U sastavu Univerziteta u Banjaluci su Akademija umjetnosti, Arhitektonsko-građevinski fakultet, Ekonomski fakultet, Elektrotehnički, Mašinski, Medicinski, Poljoprivredni, Pravni, Prirodno-matematički, Rudarski, Tehnološki, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, Fakultet političkih nauka, Filološki i Filozofski, Šumarski, te Visoka škola unutrašnjih poslova kao pridružena članica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije