Obrazovanje

Podijeljen 31 komplet udžbenika za osnovce

Podijeljen 31 komplet udžbenika za osnovce
Podijeljen 31 komplet udžbenika za osnovce

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac i Danijela Mrda iz Opštinske organizacije stranke u Istočnom Novom Sarajevu uručili su danas 31 komplet knjiga za osnovnu školu učenicima skromnijeg materijalnog stanja i djeci iz višečlanih porodica sa područja ove opštine.

Uručivanje kompleta knjiga organizovao je Opštinski odbor SNSD Istočno Novo Sarajevo. 

Obraćajući se mališanima i njihovim roditeljima, Košarac je naglasio značaj solidarnosti ne samo u procesu obrazovanja i vaspitanja mladih generacija, nego i u izgradnji Republike Srpske. 

On je učenicima poželio da budu odlični đaci, da se druže i da solidarno pomažu jedni drugima. 

Mrda, koja je i direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu, podsjetila je da su za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Ministarstvu prosvjete i kulture, obezbijeđeni besplatni udžbenici, a Ministarstvo porodice, omladine i sporta obezbijedilo je besplatne udžbenike za odlične učenike iz višečlanih porodica.

Ona je istakla da je današnji događaj plod inicijative načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiše Ćosića i kancelarije Opštinske organizacije SNSD.

"Zašto je važno biti solidaran? Zato što mi djecu od malena učimo da pomažu jedni drugima i smatram da je to jedna od najljepših hrišćanskih vrlina koje bismo mi, kao prosvjetni radnici, akademski građani i stanovnici ovog grada trebalo da stalno njegujemo i razvijamo kod naše djece", poručila je Mrda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije