Obrazovanje

Potpisan memorandum o saradnji banjalučkog i beogradskog FPN-a

Potpisan memorandum o saradnji banjalučkog i beogradskog FPN-a
Potpisan memorandum o saradnji banjalučkog i beogradskog FPN-a

BEOGRAD - Dekani fakulteta političkih nauka iz Banjaluke Nenad Kecmanović i Beograda Ilija Vujačić potpisali su u Beogradu memorandum o saradnji, kojim će ona biti podignuta na još viši nivo.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kecmanović je rekao da će ovaj memorandum podići na viši nivo saradnju dva fakulteta i da znači konkretizaciju partnerskih veza za licenciranje doktorskih studija za Fakultet političkih nauka (FPN) u Banjaluci.

Kecmanović je podsjetio da su profesori sa beogradskog FPN-a učestvovali i u osnivanju FPN-a u Banjaluci, među kojima je i on.

Vujačić je rekao da je izuzetno veliki značaj ovog memoranduma, jer će saradnja dva fakulteta biti još više unaprijeđena.

On je istakao da to podrazumijeva još veću razmjenu studenata, zajedničke projekte i akcije u razvoju političkih nauka.

U holu FPN-a u Beogradu postavljena je izložba fotografija "Kulturne i turističke znamenitosti Republike Srpske" na kojima su rijeke, planine, jezera i manastiri iz Srpske.

Ovi događaji su dio manifestacije "Dani Republike Srpske na Fakultetu političkih nauka u Beogradu", u koorganizaciji studentske organizacije Srpski politički forum FPN-a i Predstavništva Republike Srpske u Beogradu i uz podršku FPN-a u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije