Obrazovanje

Potpisani ugovori sa 118 novih stipendista

Potpisani ugovori sa 118 novih stipendista
Potpisani ugovori sa 118 novih stipendista

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić potpisao je danas ugovore sa 118 učenika i studenata koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz budžeta grada Prijedora za tekuću akademsku i školsku godinu.

"Mislim da je ovo vrlo značajno i za naš grad koji na ovaj način dobija sigurnu budućnost u mladim i obrazovanim ljudima, a i za ove mlade ljude kojima je ovo stimulans i pomoć da mogu realizovati svoje planove i ciljeve u oblasti obrazovanja", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je veliki interes bio za konkurs za stipendije jer se prijavilo 428 kandidata od kojih je 349 ispunjavalo uslove.

"Iako iznos stipendije od 120 KM za studente i 70 KM za učenike nije veliki, ipak pomaže učenicima i studentima da pokriju nešto od troškova tokom godine", dodao je Pavić.

U budžetu grada za 2015. za stipendije je planirano 350.000 KM, a osim novih stipendista, s kojima su danas potpisani ugovori, grad nastavlja da stipendira i dosadašnje stipendiste koji su za to ispunili uslove, te je ukupan broj stipendiranih učenika i studenata veći od 400.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije