Obrazovanje

Praksa za 17 studenata Univerziteta u Banjaluci

Praksa za 17 studenata Univerziteta u Banjaluci
Foto: N.N. | Praksa za 17 studenata Univerziteta u Banjaluci

BANJALUKA - Tromjesečnu praksu u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima obavljaće 17 stažišta, na osnovu ranije potpisanog sporazuma sa Univerzitetom u Banjaluci.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas organizovao prijem za studente, rekao je da je ovo prva generacija studenata koji obavljaju ovakav vid prakse.

"Vjerujem da će im to biti odlična prilika za sticanje prakse, a istovremeno i da se pokušaju dokazati i ostaviti pozitivan utisak za neko buduće vrijeme", kazao je Radojičić.

Naglasio je da je saradnja sa Univerzitetom izuzetno značajna za grad i da se odvija kroz više segmenata.

"Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet radi reviziju projekta rekonstrukcije vanjskog uređenja Banskog dvora, sa Šumarskim fakultetom radićemo na projektu novog arboretuma u Trapistima, sa Akademijom umjetnosti redovno radimo sve manifestacije i događaje u gradu, a sa Elektrotehničkim fakultetom radimo na redukciji troškova električne energije u javnoj rasvjeti", objasnio je Radojičić.

Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci, rekao je da je intencija Univerziteta da se poveća broj praktične nastave u odnosu na teorijsku nastavu.

Tea Borjanić i Darko Grmaš, studenti četvrte godine Pravnog fakulteta, koji počinju studentsku praksu, zahvalili su na prilici da sve do sada naučeno primijene u praksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije