Obrazovanje

Predstavljanje djela Instituta iz Beograda u NUB RS

Predstavljanje djela Instituta iz Beograda u NUB RS
Foto: N.N. | Predstavljanje djela Instituta iz Beograda u NUB RS

BANJALUKA - Najnovija izdanja Instituta za filozofiju i društvenu teoriju iz Beograda biće predstavljena banjalučkoj publici, a u prigodnoj prezentaciji i razgovoru, koje će voditi članovi Instituta Predrag Krstić i Željko Radinković.

Prezentacija će biti održana 1. decembra u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS s početkom u 19 časova, a posjetioci će tom prilikom moći da se informišu o načinu rada, aktuelnim i budućim projektima vezanim za izdavačku djelatnost.

Izdavačka djelatnost je neodvojivi i prepoznatljivi dio angažovanja Instituta. Gotovo od njegovog osnivanja, ona se odvijala kroz ediciju "Fronesis".

U njoj su objavljivane reprezentativne stručne studije članova i saradnika Instituta. Nešto kasnije pokrenuta edicija "Disput" profilisana je tako da relevantne autorske članke okuplja u zbornike radova o savremenim filozofskim problemima i društvenim izazovima.

U biblioteci "Conferentia" objavljuju se prilozi sa međunarodnih naučnih skupova koje organizuje Institut i na taj način predstavljaju različite orijentacije koje produktivno tematizuju recentna teorijska i politička kretanja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije