Promovisano 180 diplomaca

Srna - 22.06.2012 18:41
Promovisano 180 diplomaca

PRIJEDOR - Svečanim uručenjem diploma za 180 diplomaca u Prijedoru je danas promovisana druga generacija studenata Visoke medicinske škole.

Posebne pohvale su dobili najbolji studenti Sabrina Pilipović, Vesna Došen-Prodanić, Siniša Erceg i Mira Paspalj, koji se, sudeći prema visokom prosjeku ocjena tokom studiranja - od 8,54 do 9,15, nadaju i skorom zaposlenju.

Direktor ove visokoobrazovne ustanove Radenko Stijepić rekao je da je veliko interesovanje za studije na ovoj školi pokazatelj opravdanosti njenog postojanja.

"Ovo je elitna visokoobrazovna ustanova, koja je značajna ne samo za opštinu Prijedor, već i za čitavu regiju i Republiku Srpsku. Naši su svršeni studenti rado viđeni zaposleni zdravstveni radnici u kliničkim centrima, bolnicama i banjama i imamo visoke ocjene za njihov rad", rekao je Stijepić.

On je dodao da to, ipak, nije dovoljno, jer škola mora imati svoju zgradu kako bi se dalje razvijala.

"Mi nemamo više kapaciteta da primimo sve one mlade ljude koji bi željeli da se školuju za ove obrazovne profile, kao i da im ponudimo nove studijske programe", napomenuo je Stijepić.

On je dodao da, bez obzira na sve to, vlada veliki interes za upis u narednu akademsku godinu.

"Ove godine smo dobili odobrenje za upis novih studenata i to na četiri studijska programa po 30 redovnih studenata. Ne možemo da upišemo više jer nemamo učionice da bi ih primili, amfiteatar i sve ono što je potrebno za kvalitetan rad sa studentima", naveo je Stijepić.

On je potvrdio i da je školi odobren upis po 20 vanrednih studenata, jer je veliki interes za školovanje i usavršavanje uz rad.

Škola nudi studijske program u četiri oblasti - sanitarno i medicinsko laboratorijsko inženjerstvo, fizioterapija i zdravstvena njega.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Raspisan konkurs za međunarodnu razmjenu studenata

  26.04.2015 10:34 - Srna

  BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za međunarodnu razmjenu studenata na osnovu novog Pravilnika o sufinansiranju međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja koji je stupio na snagu u aprilu.

 • Učenici u Hrvatskoj biraće predmete prema svom interesu?

  25.04.2015 13:17 - Agencije

  ZAGREB - Učenici u Hrvatskoj bi uskoro mogli da sami biraju predmete koje žele da uče, a moguće je i ukidanje sistema predmeta i časova, piše "Večernji list".

 • Novosadski univerzitet odbio 30 bh. diploma

  25.04.2015 08:07 - Goranka Vranić

  BANJALUKA - Novosadski univerzitet odbio je da nostrifikuje oko 30 sumnjivih diploma sa Evropskog univerziteta u Brčkom, ali i drugih, uglavnom privatnih fakulteta u BiH.

 • Dekan zaključao vrata inspektorima

  24.04.2015 19:01 - M. Lingo-Demirović

  SARAJEVO - Uzeir Bavčić, dekan Pedagoškog fakulteta u Sarajevu, u petak nije dozvolio inspektorima Uprave za inspekcijske poslove KS da uđu u zgradu tog fakulteta kako bi provjerili poslovanje i zakonitost.

 • Evropski univerzitet: Sve diplome su u skladu sa zakonom

  24.04.2015 14:27 - N.N.

  BRČKO - Evropski univerzitet u Brčkom ističe da su sve diplome koje je do sada izdao u skladu sa zakonom i da nisu tačne tvrdnje objavljene u tekstu "Fakultet u Brčkom 'štancovao' diplome prije nego što je osnovan?!"

  Foto
 • Neophodno informatički opremiti škole

  24.04.2015 12:04 - Srna

  BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević ukazao je na važnost informatičke opremljenosti škola u Srpskoj jer su računari potrebni za učenje.

 • Malešević: Čitanje, najbolji put do novih znanja

  23.04.2015 16:33 - N.N.

  BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je čitanje jedan od najboljih načina da se dođe do novih znanja, spoznaja i određenih iskustava koja su veoma korisna.

 • »Soft Skills Academy« kuca na vrata

  23.04.2015 15:44 - N.N.

  Ukoliko želite dа nаučite nešto novo, što bi moglo doprinijeti poboljšаnju vаših vještinа neophodnih zа potencijаlno, buduće zаpošljenje pravi je trenutak da se prijavite na "Soft Skills Academy" seminar koji će održati početkom maja u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

 • Stručnom praksom do kvalitetnog kadra

  23.04.2015 12:05 - Srna

  LAKTAŠI - Aktivnije učešće preduzeća u nastavnom procesu, odnosno organizovanju stručne prakse, rezultiraće stvaranjem obučene radne snage koja je spremna da se odmah uključi u proizvodni proces po završetku školovanja i za koju nisu potrebna dodatna ulaganja u obuku, ističu u Agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske.

 • Važna afirmacija i razvoj školskog sporta

  23.04.2015 10:43 - Srna

  BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović ukazala je na važnost razvoja i afirmacije školskog sporta, jer mladi tako imaju bolji psiho-fizički razvoj.

 • Malešević: Spriječiti korupciju u obrazovanju

  23.04.2015 10:12 - Srna

  BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je danas u Banjaluci da je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske utvrdilo zakonske i podzakonske akte kojima se nastoji spriječiti korupcija u obrazovanju.

 • Fakultet u Brčkom »štancovao« diplome prije nego što je osnovan?!

  22.04.2015 13:45 - N.N.

  NOVI SAD - Na Novosadski univerzitet stižu diplome na nostrifikaciju sa Evropskog univerziteta u Brčkom koje su izdate prije nego što je što je fakultet osnovan.

 • Više od 40.000 visokoobrazovanih osoba u BiH nema posao

  22.04.2015 08:44 - N.N.

  Prema statističkim podacima, u februaru 2015. godine 556.868 osoba u BiH je tražilo posao.

 • U RS sve manje osnovaca

  21.04.2015 11:51 - Fena

  BANJALUKA - U Republici Srpskoj je iz godine u godinu evidentno smanjenje broja učenika u osnovnim školama.

 • Milanović: To što sada radi HDZ ni Tuđman nije radio

  19.04.2015 20:42 - Srna

  Hrvatski premijer Zoran Milanović oštro je danas kritikovao opozicioni HDZ, ocijenivši da u Hrvatskoj do sada nije zabilježena tako zatrovana politička klima.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.