Obrazovanje

Propala inicijativa srbačke škole: Mobilni telefoni, ipak, dozvoljeni

Propala inicijativa srbačke škole: Mobilni telefoni, ipak, dozvoljeni
Propala inicijativa srbačke škole: Mobilni telefoni, ipak, dozvoljeni

SRBAC - Iako se na dnevnom redu Školskog odbora Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Srpcu našla tačka o zabrani donošenja mobilnih telefona, Odbor ovu mjeru nije usvojio.

"Savjet roditelja naše škole nam je predložio da uvedemo ovu zabranu jer je dolazilo do snimanja raznih klipova i njihove distribucije. Bilo je ružnih situacija i zloupotreba telefona. Ipak, Školski odbor je na sjednici u petak donio odluku da ne uvodi ovu mjeru, već da povećamo nadzor i kažnjavamo bilo kakvu upotrebu u negativnom kontekstu, a u skladu sa školskim pravilnikom", rekao je Veroljub Maletić, direktor ove škole.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS kažu da korišćenje mobilnih telefona u vrijeme nastave i snimanje video-klipova za vrijeme boravka u školi i njihova dalja distribucija smatra se težom povredom obaveza učenika, propisano zakonima o osnovnom i srednjem obrazovanju.

"Škola je obavezna da na početku školske godine upozna učenike i roditelje sa njihovim pravima, odnosno dužnostima i odgovornostima utvrđenim navedenim zakonima iz ove oblasti", ističu iz resornog ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije