Obrazovanje

Rajčević: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

Rajčević: Povećanje studentskog standarda primarni cilj
Foto: Srna | Rajčević: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Rajčević je nakon posjete ovom paviljonu rekao da je to sada moderan i saniran objekat, te da je spreman da u punom kapacitetu dočeka studente.

"Ovo je dokaz koliko se Ministarstvo usmjerava ka podizanju studentskog standarda. U ovu svrhu su za ovu godinu predviđena značajna sredstva iz budžeta", rekao je Rajčević novinarima.

On je istakao da je to samo jedna od aktivnosti predviđenih da se urade s ciljem poboljšanja studentskog standarda.

"U narednom periodu bićemo fokusirani na aktivnosti u vezi sa izgradnjom studentskog centra u Lukavici, a nakon toga slijede i operativna pitanja koja muče studente koji ne pohađaju studije u mjestu prebivališta", rekao je Rajčević.

On je napomenuo da će Ministarstvo u skladu sa mogućnostima pokušati da odgovori na sve probleme studentske populacije.

Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" Dragoslav Topić rekao je da su završeni tehnički radovi na Paviljonu jedan ovog studentskog centra i da je danas gradu Banjaluka upućen zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, te da se početkom februara očekuje da bude sve spremno za smještaj 350 studenata.

Topić je napomenuo da prije izdavanja dozvole prethodi tehnički prijem objekta, te ako budu ispunjeni svi zokonski uslovi u vezi sa tim u Paviljon jedan će početi useljavanje studenata.

"Za tehnički prijem potrebni su elaborati o izvedenom stanju objekta, protivpožarne saglanosti, a počelo je i namještanje prostorija", rekao je Topić.

Prema njegovim riječima, cijena smještaja ostaće ista kao i prije rekonstrukcije, te će dvokrevetna soba koštati 25, a trokrevetna 20 KM.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nemanja Babić izrazio je zadovoljstvo što su radovi privedeni kraju, te najavio da će sljedeći cilj biti rekonstrukcija Trećeg paviljona, kao i obnova određenih fakulteta i organizacionih jedinica u kojima nedostaje prostorija za studente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije