Obrazovanje

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija
Raspisan konkurs za dodjelu stipendija

BANJALUKA - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske objavilo je konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima u ukupnom iznosu od 102.000 KM.

Ova sredstva, koja su predviđena ovogodišnjim budžetom, biće raspoređena u vidu dvanaestomjesečne stipendije koja na mjesečnom nivou iznosi 130 KM za perspektivne sportiste i sportiste sa invaliditetom, a 200 KM za potencijalne olimpijske kandidate.

Pravo učešća na konkursu imaju sportisti koji su državljani Republike Srpske rođeni u periodu 1997-2000. godina, koji su članovi sportske organizacije, odnosno kluba koji je udružen u granski sportski savez Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kriterijumi su i da se aplikanti aktivno bave sportskim aktivnostima u 2015. godini, da su u prethodnim godinama ostvarili značajne rezultate na međunarodnim zvaničnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Srpskoj i BiH, da aktivno ispunjavaju obaveze prema klubu, reprezentaciji Republike Srpske i drugim reprezentativnim selekcijama po izboru matičnog sportskog saveza Srpske, kao i da redovno pohađaju školu ili fakultet i zalažu se na svom stručnom obrazovanju.

Konkurs je otvoren 30 dana, a zainteresovani sve informacije mogu pronaći na internet stranici Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije