Obrazovanje

Raspisan konkurs za sufinansiranje studentskih programa

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Srpskoj za ovu godinu.

Konkurs je raspisan za oblasti studentskog organizovanja, međunarodne saradnje, organizacije međunarodnih studentskih skupova i susreta, uključivanje u međunarodne studentske asocijacije i učešće u zajedničkim aktivnostima, posjete međunarodnim studentskim skupovima i susretima.

Na konkurs se mogu javiti zainteresovani za finansiranje programa i projekata iz oblasti stručnih programa, tribina i predavanja, naučno-stručkih radova, projekata i elaborata od interesa za sistem visokoškolskog obrazovanja, sportskih i kulturnih aktivnosti i edukacija, studentskih medija i ostalih projekti koji doprinose unapređenju studentskog rada i organizovanja, studentskog standarda, zastupanju interesa i prava studenata.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju studentska predstavnička tijela izabrana prema Zakonu o visokom obrazovanju, studentske organizacije registrovane kod nadležnih organa u skladu sa važećim zakonskim propisima asocijacije studentskih organizacija, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komisija za izbor programa ili projekata izvršiće vrednovanje i rangiranje prijavljenih programa i projekata na osnovu opštih kriterijuma utvrđenih Pravilnikom o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija.

Programi i projekti će biti finansirani maksimalno do 80 odsto njihove ukupne vrijednosti.

Konkurs će biti otvoren u narednih mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije