Obrazovanje

Škola u Česmi dobija novu učionicu, ukida se treća smjena

Škola u Česmi dobija novu učionicu, ukida se treća smjena
Foto: Vladimir Stojaković | Škola u Česmi dobija novu učionicu, ukida se treća smjena

BANJALUKA - Radovi na dogradnji treće učionice na postojećem objektu područne Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Česmi privode se kraju.

Tatjana Vilendečić, direktorica ove škole, kazala je da se završetak ovih radova očekuju krajem ove sedmice.

"Nova učionica će u novoj školskoj godini pružiti dovoljno prostora za 118 učenika. Do sada su učenici zbog manjka prostora nastavu morali pohađati u tri smjene, a već od septembra na nastavu bi mogli da idu u dvije smjene", kazala je Vilendečićeva.

Kako bi nova učionica bila u potpunosti gotova, preostali su još radovi na postavljanju podnih obloga, kao i neki sitni radovi poput krečenja i postavljanja utičnica i prekidača.

Dogradnju učionice finansira mjesna zajednica Česma kroz projekat "Jačanje jedinica lokalne samouprave" preko UNDP-a uz sufinansiranje grada.

Škola će do nove grijne sezone dobiti i centralno grijanje.

"Do sada smo se grijali na peć na drva. Sljedeće zime ćemo se grijati na pelet. Napokon ćemo imati tople učionice u cijeloj školi", kazala je Vilendečićeva.

U februaru je na objektu ove škole promijenjena stolarija, a nakon završetka izgradnje dodatne učionice kompletan školski objekat dobiće i novu fasadu.

Obnova centralne Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u naselju Borik, koja je počela u julu, trebalo bi da bude okončana početkom septembra, a nova stolarija i bolja fasadna izolacija omogućiće da đaci zimus imaju toplije učionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije