Obrazovanje

Sljedeće sedmice proljećni raspust u RS

Sljedeće sedmice proljećni raspust u RS
Sljedeće sedmice proljećni raspust u RS

BANJALUKA - U osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj sljedeće sedmice je proljećni raspust - od 25. do 29. aprila.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević poželio je, povodom početka proljećnog raspusta u školama u Srpskoj, svim učenicima i nastavnicima lijep odmor u danima koji dolaze.

"Sa željom da proljećni raspust protekne svima bezbrižno, u radosti i dobrom raspoloženju, pozivam učenike da i u danima odmora nađu vremena za zanimljive knjige", poručio je Malešević.

On je podsjetio nastavnike da, uz porodicu, škola ima važnu ulogu u vaspitanju mladih generacija.

"Uz iskrenu zahvalnost nastavnicima, angažovanim na jednom od najodgovornijih poslova u društvu, pozivam ih da i dalje strpljivo vaspitavaju i obrazuju mlade generacije jer tako stvaramo bolju budućnost Republike Srpske", istakao je Malešević.

U školskoj 2015/2016. godini nastavu u osnovnim školama pohađa ukupno 94.085 učenika, a u srednjim školama 42.164 učenika.

Nastava u drugom polugodištu u školskoj 2015/2016. godini završava se najkasnije 17. juna za učenike osnovnih škola, a za učenike devetog razreda 3. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Za maturante srednjih škola nastava u drugom polugodištu završava se 13. maja, a za ostale učenike srednjih škola 10. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije