Obrazovanje

Srednjoškolci iz Zvornika osvojili medalje u Sloveniji

 Srednjoškolci iz Zvornika osvojili medalje u Sloveniji
Srednjoškolci iz Zvornika osvojili medalje u Sloveniji

ZVORNIK - Učenici Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" iz Zvornika osvojili su zlatnu i srebrnu nagradu na Turističkoj tržnici u okviru Festivala "Više znanja za više turizma", koja je održana u Novom Mestu u Sloveniji, saopšteno je danas iz ove škole.

Profesor informatike u ovoj školi Željko Zarić rekao je da je cilj bio da se kroz projekte promoviše kreativnost učenika, kao i turistički potencijali grada iz koga dolaze.

"Već godinama učestvujemo na ovom takmičenju, a ove godine smo bili jedina škola iz BiH. Sam uspjeh na takmičenju dovoljno govori da smo na najbolji način kroz ova dva projekta promovisali naš grad i Republiku Srpsku. To iskustvo nam je pomoglo da projektom `Zvornička regata na Drini` ove godine budemo najbolji i osvojimo zlatno priznanje, a drugi projekat `Zvorničko ljeto` je, takođe, imao značajan uspjeh i osvojio srebrno priznanje", rekao je Zarić.

Direktor Škole Biljana Pisić istakla je da je na Turističkoj tržnici, manifestaciji međunarodnog karaktera, koja je juče održana 11 put u organizaciji Turističkog saveza Slovenije, učestvovalo oko 40 srednjih škola iz Slovenije, Italije i BiH. /kraj/mg/dad/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije