Obrazovanje

Srednjoškolci u renoviranim učionicama

Srednjoškolci u renoviranim učionicama
Srednjoškolci u renoviranim učionicama

ŠEKOVIĆI - Šekovićki Srednjoškolski centar /SŠC/ "Petar Drugi Petrović Njegoš" u ponedjeljak će spremno dočekati početak nastave u novoj školskoj godini, zahvaljujući pomoći sarajevske Fondacije "Mozaik" koja je obezbijedila 13.300 KM za sanaciju zgrade, rekao je Srni direktor Centra Miljan Vlačić.

Vlačić je podsjetio da je SŠC tokom majskih katastrofalnih poplava pretrpio ozbiljna oštećenja, te da je uništen i dio nastavnih sredstava.

On je objasnio da je za sanaciju objekta obezbijeđeno oko 20.000 KM, te da su, osim Fondacije, akciju pomogle i opštinske vlasti učešćem od 5.750 KM.

"Možemo reći da je sve spremno za početak školske godine. Urađena je keramika, sanirani zidovi u mjeri u kojoj je to bilo moguće. Sada sve to lijepo izgleda, no pitanje je da li bi uspjeli da ovo uradimo da nije bilo pomoći Fondacije", rekao je Vlačić.

Novac za obnovu školske grade "Mozaik" je obezbijedio zahvaljujuću podršci švajcarske firme "Glenkor", koja je poklonila 100.000 KM za sanaciju štete u poplavljenim područjima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije