Obrazovanje

Stipendije za studente iz Laktaša

LAKTAŠI - Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman danas je uručio ugovore o dodjeli stipendija studentima prvog ciklusa studija sa područja ove opštine.

Opština Laktaši u školskoj 2014/2015. godini ima ukupno 330 stipendista, od toga 116 srednjoškolaca i 214 studenata, od koji je 108 novih studenata, a 106 je produžilo stipendiranje. 

Kodžoman je istakao da su mladi ljudi budućnost opštine Laktaši i da se nada da će im ova stipendija biti podstrek za dalje školovanje i postizanje još boljih rezultata, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine.

"U narednom periodu lokalna zajednica će nastojati da utiče na poboljšanje položaja mladih u svim oblastima života, dajući im šansu da iskažu svoje potencijale", poručio je Kodžoman.

Od 108 novih studenata koji su dobili stipendiju opštine Laktaši, njih 26 je ostvarilo pravo na stipendiju na osnovu odličnog uspjeha u svim razredima srednje škole, 64 studenta na osnovu redovnog studiranja, pet su djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, po tri studenta su iz porodica palih boraca i samohranih roditelja, četiri studenta su iz porodica sa četvoro i više djece, te po jedan student na osnovu stanja socijalne potrebe i na osnovu talenta.

Ovakav vid stipendiranja, uticao je na povećanje broja visokoobrazovanih kadrova na području opštine Laktaši koja već dugi niz godina pruža podršku obrazovanju mladih kroz dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Radetić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije