Obrazovanje

Studenti Ivaniću: Da li da nastavimo školovanje u BiH ili inostranstvu?

Studenti Ivaniću: Da li da nastavimo školovanje u BiH ili inostranstvu?
Studenti Ivaniću: Da li da nastavimo školovanje u BiH ili inostranstvu?

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istakao je tokom prijema za najbolje studente svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da je taj univerzitet veoma bitan za razvoj Republike Srpske i da treba stvoriti uslove za dalji razvoj te visokoškolske ustanove.

Ivanić je rekao studentima da su političari najodgovorniji za kreiranje i pozitivnog i negativnog ambijenta u zemlji i regionu, ali da treba da insistiraju na onome što je pozitivno, u šta svakako spada i nastavak obrazovanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Studente je zanimalo mišljenje predsjedavajućeg Predsjedništva o tome da li treba studiranje da nastave u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu.

On je izrazio nadu da će studenti koji se odluče da dalje školovanje nastave u inostranstvu imati priliku da svoje znanje primijene u svojoj zemlji, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Najbolji studenti istočnog dijela Srpske, među kojima je i nekolicina sa prosječnom ocjenom deset, razmijenili su sa Ivanićem mišljenja o obrazovanju, te životu i interesovanjima mladih i studenata, ali ih je zanimalo i Ivanićevo mišljenje o političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regionu. 

Osim toga Ivanića su pitali i kakva su njegova studentska i profesorska iskustva, uloga međunarodne zajednice u BiH i kada će prestati političke tenzije u BiH i regionu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije