Obrazovanje

Studenti podržali nagradni fond "Boksita"

Studenti podržali nagradni fond "Boksita"
Studenti podržali nagradni fond "Boksita"

MILIĆI - Unija studenata Republike Srpske u pismu zahvalnosti Kompaniji "Boksit" iz Milića istakla je da formiranje nagradnog fonda za dobre studente u iznosu od 50.000 KM predstavlja jedinstven slučaj da uspješno i respektabilno privredno društvo, kakvo je "Boksit", dio profita koji ostvari ulaže u znanje, odnosno studentsku populaciju.

Unija studenata Republike Srpske uputila je pismo zahvalnosti Kompaniji "Boksit" i predsjedniku Kompanije Rajku Dukiću povodom odluke da u okviru "Boksita" bude formiran nagradi fond za dobre studente, saopšteno je danas iz ove kompanije.

U pismu koje je potpisao predsjednik Unije studenata Borivoje Obradović napominje se da je ova kompanija prvi privredni subjekt koji je objavio da je formirao značajan nagradni fond za dobre i materijalno ugrožene studente, a da je i zadatak Studentske unije kao studentskog predstavničkog tijela da poboljša opšti položaj studenata u Republici Srpskoj.

"Želimo da vas ohrabrimo da ovu ideju realizujete, nadajući se i očekujući da će i drugi privrednici, na primjeru koji je `Boksit` pokazao, učiniti slični poduhvat i dio dobiti preusmjeriti za pomoć studentima, garantujući svojim preduzećima podmlađen i stručan kadar", navedeno je u pismu.

Odlukom predsjednika Rajka Dukića, u Kompaniji "Boksit" u Milićima formiran je nagradni fond za studente sa područja opštine Milići, koji imaju prosjek iznad 8,5, a studiraju tehničke, organizacione, prirodne, ekonomske i pravne nauke na državnim fakultetima.

Fond je formiran povodom obilježavanja 55 godina uspješnog rada Kompanije "Boksit", a nagrade će biti dodijeljene u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Svete Varvare, Dana i krsne slave Kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije