Obrazovanje

Studenti u trci za funkcije

Studenti u trci za funkcije
Foto: Ilustracija | Studenti u trci za funkcije

BANJALUKA - Na svim fakultetima Banjalučkog univerziteta danas su se održali izbori za Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Naučno-nastavno vijeće fakulteta, a izlaznost studenata bila je velika, posebno na Ekonomskom fakultetu, gdje su se tražili dodatni listići.

Studenti su kampanje vodili prilično žustro, ubjeđujući kolege da će oni koji su se našli na listama ispred svojih fakulteta zalagati za prava i interese kako svojih kolega sa fakulteta, tako i studenata Univerziteta u cjelini.

Željko Sladojević, koji je dosad imao funkciju predsjednika Studentskog parlamenta UNIBL, a koji se ove godine kandidovao za Naučno-nastavno vijeće, prilično je zadovoljan učinkom u prethodnom periodu jer su uspjeli pokrenuti neke stvari sa mrtve tačke koje njihovi prethodnici nisu uspjeli.

Budućem predsjedniku, koji će biti imenovan u narednom periodu, poželio je da nastavi tamo gdje su oni stali.

"Prije svega to je slučaj 'Balaban' na Tehnološkom fakultetu i nadamo se da će se izvršiti pritisak da se razriješi ta afera", rekao je Sladojević.

Ipak, tim radom nije zadovoljan Ljubiša Aćimović, student FPN-a.

"Od novih predstavnika očekujemo da isprave greške i iznesu na vidjelo malverzacije. Prije svega očekujem da se u ime studenata izvine profesoru Milanu Matarugi", rekao je Aćimović i dodao da su oni zajedno s Upravom SC "Nikola Tesla" trebali da preuzmu odgovornost za situaciju u domu.

Kako kažu dosadašnji predstavnici studenata, nakon što se ispoštuju sve procedure, imena novih predstavnika trebalo bi da budu poznata za mjesec.

U međuvremenu, stanari Studentskog centra usaglasili su se juče koje će zahtjeve uputiti rukovodstvu SC, a između ostalog tražiće da se utvrdi odgovornost za situaciju u paviljonima, da im se garantuje rok za završetak radova 31. mart, da se prošire kapaciteti čitaonice trećeg i četvrtog paviljona, te da se studenti ovih paviljona oslobode troškova stanarine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije