Obrazovanje

Studentkinje iz RS i Austrije upoznale Niš

Studentkinje iz RS i Austrije upoznale  Niš
Studentkinje iz RS i Austrije upoznale Niš

NIŠ - U protekle tri nedjelje u niškoj Kancelariji za saradnju sa dijasporom boravile su studentkinje iz Austrije i Republike Srpske kako bi analizirale način rada lokalne samouprave, javnih komunalnih preduzeća i privatnih firmi, te privredne, turističke i kulturne potencijale.

Danijela Zec iz Novog Grada i Sofija Stanimirović iz Beča su u Nišu boravile u okviru programa ljetne prakse "Upoznaj državu Srbiju", koju organizuje Upravni odbor Nacionalne alijanse za lokalni razvoj /NALED/. 

Na kraju treće nedjelje njihovog boravka u Nišu, u holu Gradske kuće pred delegatima Grada, gradskih organa, privatnih firmi i predstavnicima medija studentkinje su prezentovale iskustva koja su stekle tokom prakse, te predložile načine za unapređenje poslovanja. 

Iz Kancelarije za saradnju sa dijasporom je istaknuto da su studentkinje i predstavnici Službe za poslove gradonačelnika Niša potpisali protokol kojim postaju ambasadori Kancelarije u zemljama u kojima žive. 

Ljetnu praksu "Upoznaj državu Srbiju" organizovao je NALED u saradnji sa Predstavništvom Srpske u Srbiji i "Telenor fondacijom". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije