Obrazovanje

Studentski hostel za Panslovenski univerzitet u Andrićgradu

Studentski hostel za Panslovenski univerzitet u Andrićgradu
Studentski hostel za Panslovenski univerzitet u Andrićgradu

VIŠEGRAD - U Andrićgradu su počeli radovi na izgradnji studentskog hostela za Panslovenski univerzitet koji će imati 100 soba, čitaonicu i sve prateće sadržaje.

Glavni inženjer gradilišta u Andrićgradu Radomir Stojić rekao je da će zgrada univeziteta biti izgrađena u vizantijskom stilu, kao vizantijski dvor sa kulama, i ličiće na manastirske konake.

Ispred dvora biće izgrađen trg i pijaca. "Pored ovih, u toku su i radovi na završetku zgrade Fakulteta lijepih umjetnosti, u kojoj će biti kabineti za film, režiju i glumu, kao i studentski klub. Radovi će biti završeni za manje od mjesec dana", rekao je Stojić.

Na gradilištu u gradu od kamena privode se kraju i građevinski radovi na uređenju dva studenska paviljona od 27 dvokrevetnih soba sa bibliotekom i čitaonicom.

Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica nedavno je sa ministrom kulture Rusije Vladimirom Medinskim razgovarao o tome da i Rusija uzme učešće u izgradnji Panslovenskog univerziteta, na kome će se izučavati i ruski i srpski jezik.

Medinski je najavio da će tu studirati i studenti iz Rusije.

Zvanično otvaranje Andrićgrada najavljeno je za Vidovdan - 28. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije