Obrazovanje

U Srednjoškolskom centru u Srebrenici ima još 18 mjesta

U Srednjoškolskom centru u Srebrenici ima još 18 mjesta
U Srednjoškolskom centru u Srebrenici ima još 18 mjesta

SREBRENICA - U dva upisna roka popunjeno je 78 od 96 raspoloživih mjesta u prvim razredima Srednjoškolskog centra u Srebrenici, a konkurisalo je 110 učenika.

Kao i prethodnih godina najveće interesovanje budućih srednjoškolaca bilo je za medicinska zanimanja gdje je popunjeno svih 48 mjesta, a 28 učenika koji su podnijeli zahtjeve za prijem bilo je prekobrojno, kao i četiri učenika za opšti smjer gimnazije, u koji je primljeno 12 učenika, jer se upisuje kombinovano odjeljenje sa po 12 učenika opšteg i društveno-jezičkog smjera.

Popunjeno je odjeljenje sa 24 učenika u medicinskoj školi, kao i u mješovitom odjeljenju farmaceutsko-fizioterapeutske struke sa po 12 učenika za oba smjera.

Primljeno je 14 učenika u hemijsku i četiri u gimnaziju društveno-jezičkog smjera.

Ostalo je slobodno 10 mjesta u hemijskoj školi i osam od 12 mjesta u gimnaziji društveno-jezičkog smjera.

Iz Srednjoškolskog centra pozvali su učenike koji nisu primljeni za željena zanimanja da dođu, izjasne se i opredijele za zanimanja u kojima ima ukupno 18 slobodnih mjesta.

U ovom centru očekuju da će se od 32 prekobrojna 18 učenika opredijeliti za slobodna mjesta u ovom centru i da će popuniti svih 96 mjesta u prvim razredima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije