Obrazovanje

U registru 13 visokoškolskih ustanova

U registru 13 visokoškolskih ustanova
U registru 13 visokoškolskih ustanova

BANJALUKA - Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Husein Nanić rekao je da je tokom ove godine u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova BiH upisano osam novih visokoškolskih ustanova, čime je proces akreditacije završen za 13 tih ustanova.

Nanić je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da na ovih 13 visokoškolskih ustanova studira oko 70 odsto ukupnog broja studenata u BiH, a da se u narednoj godini očekuje završetak akreditacije za još šest visokoškolskih ustanova.

"Upis u registar akreditovanih visokoškoslkih ustanova u BiH predstavlja krunu procesa akreditacije, odnosno provjere kvaliteta koji se obezbjeđuje na visokoškolskim ustanovama, a koja se obavlja prema evropskim standardima identičnim za cijeli evropski prostor", rekao je Nanić.

Prema njegovim riječima, upis u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova jedini je validni dokaz eksterne evaluacije kvaliteta visokog obrazovanja na nekoj visokoškolskoj ustanovi, a već je bilo i interesovanja iz inostranstva za visokoškolske ustanove iz BiH upisane u ovaj registar.

U Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova BiH upisani su Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjaluci, Univerzitet za poslovne studije Banjaluka, Visoka škola "Banjaluka koledž", Nezavisni univerzitet Banjaluka, Komunikološki koledž "Kapa fi" Banjaluka, Univerzitet "Sinergija" Banjaluka.

Upisani su i Visoka škola za uslužni biznis Istočno Sarajevo - Sokolac, Univerzitet u Sarajevu, "University Sarajevo - School of Science and Technology", Univerzitet u Zenici, Internacionalni univerzitet u Sarajevu, te Internacionalni "Burč" univerzitet.

U procesu akreditacije su, između ostalih, Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment Banjaluka, Univerzitet u Tuzli, Visoka škola "Primus" Gradiška, Slobomir P Univerzitet, te Visoka škola primijenjene i pravne nauke "Prometej" Banjaluka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije