Obrazovanje

Učenici ukazali na loše stanje u školi

Učenici ukazali na loše stanje u školi
Učenici ukazali na loše stanje u školi

BIHAĆ - Učenici Mješovite srednje škole "Bihać" iz istoimenog grada uputili su otvoreno pismo javnosti upozoravajući na, kako ističu, katastrofalno stanje koje vlada u ovoj obrazovnoj ustanovi, kriveći za to direktora Muhameda Piralića.

U pismu navode da pomenuto stanje traje već duže vrijeme, a ogleda se u lošem kvalitetu obrazovnog procesa, katastrofalnoj disciplini učenika te narušenim međuljudskim odnosima.

"Nepostojanje discipline i mehanizama kojima bi se sankcionirali nedisciplinovani učenici dovelo je školsku atmosferu na razinu trećerazredne kafane, u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća. Zatim, sekretarski poslovi su na nivou poštanske službe, jer da biste dobili jedan papir kao učenik ili roditelj morate unaokolo ganjati osobe zadužene za to. Sekretarica škole se nalazi u jednoj kancelariji, a vi papire ganjate u sasvim drugoj kancelariji i kod druge osobe", naveli su učenici u pismu koje je upućeno na adrese novinara i lokalnih portala.

Dalje su naveli da su uposlenici podijeljeni na nekoliko međusobno suprotstavljenih tabora, što primjećuju i učenici, te da su uslovi unutar školskog objekta i oko njega katastrofalni.

"Čim uđete, imate dojam da ste došli na auto-otpad i  morate se pripaziti zaraze jer je sve nečisto i nesterilizirano. Grijanje prividno radi, ali učenici se smrzavaju u školi, tako da neki profesori neće da drže časove kada je hladno", stoji u pismu.

Direktor pomenute škole Muhamed Piralić demantuje navode iz pisma navodeći da se radi o pokušaju njegove lične diskreditacije, kao i ugleda obrazovne ustanove na čijem je čelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije