Obrazovanje

Univerzitet "Apeiron" i SŠC "Gemit Apeiron" proslavili 15 godina rada

Univerzitet "Apeiron" i SŠC "Gemit Apeiron" proslavili 15 godina rada
Foto: Jelena Đurđević | Univerzitet "Apeiron" i SŠC "Gemit Apeiron" proslavili 15 godina rada

BANJALUKA - Panevropski univerzitet "Apeiron" i Srednjoškolski centar "Gemit Apeiron" mogu se pohvaliti visokostručnim nastavnim kadrom, kvalitetnim uslovima za izvođenje nastave, kao i visokokvalitetnom stručnom praksom koju su ove obrazovne ustanove omogućile svojim studentima.

Rečeno je ovo na svečanoj akademiji, održanoj danas povodom 15 godina rada Panevropskog univerziteta "Aperiron" i 10 godina rada SŠC "Gemit Apeiron".

"Za ovih 15 godina rada odškolovali smo oko 3.000 studenata, a imamo sedam fakulteta, 20 studijskih programa prvog ciklusa, 10 studijskih programa drugog ciklusa i dva studijska programa trećeg ciklusa", istakao je Esad Jakupović, rektor Panevropskog univerziteta "Apeiron".

Istakao je da je "Apeiron" potpisnik više od 60 ugovora s univerzitetima u inostranstvu, a najbolju saradnju, kako tvrdi, imaju s Univerzitetom "Lomonosov" iz Moskve te univerzitetima u Lincu i Beču.

Naglasio je da je najviše predavača dosad bilo iz Srbije, ali da se sada proširio i domaći kadar. Predavači dolaze i iz Linca, Beča i drugih evropskih gradova.

Naveo je da "Apeiron" obavezno nagrađuje svoje najbolje studente stipendijama te ih upisuje na master i doktorske studije.

Biljana Buzaković-Bagić, najbolja studentkinja "Apeirona", istakla je da je veoma zadovoljna uslovima školovanja i nastavnim kadrom te da joj stipendija u iznosu od 3.000 KM predstavlja podstrek za dalje usavršavanje.

Višnja Kojić, direktorica SŠC "Gemit Apeiron", istakla je da su 10 godina postojanja ove obrazovne ustanove obilježile godine stalnog rasta i razvoja.

"Misija našeg centra je osposobiti mladog čovjeka za život te ga naučiti i obučiti za nastavak školovanja, samozapošljavanje i zapošljavanje", rekla je Kojićeva.

Istakla je da Centar ima tri srednje škole - Gimnaziju, Medicinsku i Ekonomsku, sa devet zanimanja.

"Naša ustanova posjeduje moderne učionice, kabinete laboratorije, elektronsku učionicu, novu salu za fizičko i teretanu, kao i mogućnost korištenja TV i radio studija", istakla je Kojićeva.

Naglasila je da ova ustanova danas školuje 400 redovnih učenika u 18 odjeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije