Obrazovanje

Univerzitet "Apeiron" i SŠC "Gemit Apeiron" proslavili 15 godina rada

Univerzitet "Apeiron" i SŠC "Gemit Apeiron" proslavili 15 godina rada
Foto: Jelena Đurđević | Univerzitet "Apeiron" i SŠC "Gemit Apeiron" proslavili 15 godina rada
Bojana Živanić

BANJALUKA - Panevropski univerzitet "Apeiron" i Srednjoškolski centar "Gemit Apeiron" mogu se pohvaliti visokostručnim nastavnim kadrom, kvalitetnim uslovima za izvođenje nastave, kao i visokokvalitetnom stručnom praksom koju su ove obrazovne ustanove omogućile svojim studentima.

Rečeno je ovo na svečanoj akademiji, održanoj danas povodom 15 godina rada Panevropskog univerziteta "Aperiron" i 10 godina rada SŠC "Gemit Apeiron".

"Za ovih 15 godina rada odškolovali smo oko 3.000 studenata, a imamo sedam fakulteta, 20 studijskih programa prvog ciklusa, 10 studijskih programa drugog ciklusa i dva studijska programa trećeg ciklusa", istakao je Esad Jakupović, rektor Panevropskog univerziteta "Apeiron".

Istakao je da je "Apeiron" potpisnik više od 60 ugovora s univerzitetima u inostranstvu, a najbolju saradnju, kako tvrdi, imaju s Univerzitetom "Lomonosov" iz Moskve te univerzitetima u Lincu i Beču.

Naglasio je da je najviše predavača dosad bilo iz Srbije, ali da se sada proširio i domaći kadar. Predavači dolaze i iz Linca, Beča i drugih evropskih gradova.

Naveo je da "Apeiron" obavezno nagrađuje svoje najbolje studente stipendijama te ih upisuje na master i doktorske studije.

Biljana Buzaković-Bagić, najbolja studentkinja "Apeirona", istakla je da je veoma zadovoljna uslovima školovanja i nastavnim kadrom te da joj stipendija u iznosu od 3.000 KM predstavlja podstrek za dalje usavršavanje.

Višnja Kojić, direktorica SŠC "Gemit Apeiron", istakla je da su 10 godina postojanja ove obrazovne ustanove obilježile godine stalnog rasta i razvoja.

"Misija našeg centra je osposobiti mladog čovjeka za život te ga naučiti i obučiti za nastavak školovanja, samozapošljavanje i zapošljavanje", rekla je Kojićeva.

Istakla je da Centar ima tri srednje škole - Gimnaziju, Medicinsku i Ekonomsku, sa devet zanimanja.

"Naša ustanova posjeduje moderne učionice, kabinete laboratorije, elektronsku učionicu, novu salu za fizičko i teretanu, kao i mogućnost korištenja TV i radio studija", istakla je Kojićeva.

Naglasila je da ova ustanova danas školuje 400 redovnih učenika u 18 odjeljenja.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije