Obrazovanje

Uskoro renoviranje područne škole u Gnionici

Uskoro renoviranje područne škole u Gnionici
Uskoro renoviranje područne škole u Gnionici

VUKOSAVLJE - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je danas u Vukosavlju da je zadovoljan stanjem u obrazovanju na području ove opštine i istakao da će u narednom periodu sa lokalnom zajednicom pokrenuti aktivnost renoviranja zgrade područne škole u Gnionici, koja je u sastavu Osnovne škole "Aleksa Šantić".

Ministar Mutabdžija posjetio je danas opštinu Vukosavlje i sa opštinskim rukovodstvom i direktorima osnovne i srednje škole razgovarao o stanju u obrazovanju u ovoj lokalnoj zajednici.

"Na narednom sastanku sa rukovodstvom opštine dogovorićemo način rješavanja ovog problema", rekao je Mutabdžija novinarima nakon razgovora s načelnikom opštine Elvirom Hadžiomerovićem.

Mutabdžija je naglasio da je tokom posjete Vukosavlju razgovarano i o upisnoj politici u srednju školu u ovoj opštini.

U razgovoru sa zaposlenima u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" iz Vukosvalja, Mutabdžija je istakao da je prioritet Ministarstva izjednačavanje plata zaposlenih u prosvjeti s platama zaposlenih u drugim institucijama.

Načelnik opštine Vukosavlje Elvir Hadžiomerović rekao je da je prioritet opštine škola u Gnionici i dogradnja objekta srednje škole.

"Kandidovali smo ove projekte kod resornog ministarstva i nadamo se brzom rješavanju ovog problema", rekao je Hadžiomerović.

Direktor Osnovne škole u Vukosavlju Uglješa Malbaša rekao je da je u ovoj opštini osnovnim obrazovanjem obuhvaćeno je 320 djece.

"Srednjim obrazovanjem u Vukosavlju je obuhvaćeno 152 djece", rekla je direktor Srednje škole "Nikola Tesla" Dijana Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije