Obrazovanje

Važna afirmacija i razvoj školskog sporta

Važna afirmacija i razvoj školskog sporta
Važna afirmacija i razvoj školskog sporta

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović ukazala je na važnost razvoja i afirmacije školskog sporta, jer mladi tako imaju bolji psiho-fizički razvoj.

"Kao ministar i ljekar preporučujem djeci, mladima, ali i starojoj populaciji da se bave sportom. Starije generacije barem rekreativno, jer će to sigurno podići kvalitet njihovog života", rekla je Davidovićeva u Banjaluci pred otvaranje republičkog finala u košarci za srednje škole, organizovanog u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske.

Ona je naglasila da su Male olimpijske igre značajan projekat Ministarstva, te da u ovoj manifestaciji učestvuje 90.000 učenika iz Republike Srpske.

Davidovićeva je navela da je košarka jedan od najtrofejnijih sportova, a da mladi sportisti, koji učestvuju u finalu, na pravi način žive svoju mladost.

Učesnici finala su najbolje ekipe srednjih škola iz svih regija Srpske.

Tehnički organizator i domaćin finala je banjalučka Medicinska škola.

Cilj Malih olimpijskih igara je sticanje pozitivnog stava o fizičkim aktivnostima koji podstiče učenike na kontinuirano vježbanje tokom cijele školske godine.

Takmičenja u atletici, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu i sportskoj gimnastici organizuju se na školskom, opštinskom, regionalnom i republičkom nivou. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije