Obrazovanje

Višak 220 prosvjetara

Višak 220 prosvjetara
Višak 220 prosvjetara

BIHAĆ - U osnovnim i srednjoškolskim obrazovnim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona 220 nastavnika i profesora su tehnološki višak, informacija je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

U ovoj instituciji ističu kako je u svim školama provedeno istraživanje na osnovu kojeg se došlo do podataka o velikom broju prosvjetnih radnika koji u sadašnjem trenutku predstavljaju tehnološki višak.

Prema riječima Adisa Muharemovića, ministra obrazovanja USK, u proteklim godinama se konstantno bilježi sve manji broj učenika u ovdašnjim školama, što je naposlijetku dovelo do ovakve situacije.

"Veliki broj prosvjetnih radnika nema mogućnost da ispuni radnu normu. Pokušavali smo da riješimo taj problem njihovim preraspoređivanjem u druge škole. Međutim, neminovno je da se suočimo s ovim problemom", istakao je Muharemović.

On je istakao kako je  spisak prosvjetnih radnika koji su tehnološki višak sačinjen na osnovu određenih kriterijuma i bodovanja, te da se Ministarstvo u tom procesu vodilo s nekoliko parametara.

"U narednom periodu na Vladi USK će biti težak posao kako riješiti ovaj veliki problem", istakao je Muharemović.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije