Obrazovanje

Znanje najjače oružje mladih

Znanje najjače oružje mladih
Foto: N.N. | Znanje najjače oružje mladih
Anja Matarugić

BANJALUKA - Najboljim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija uručene su plakete na osmom forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić" u Banjaluci.

Cilj ovog foruma je povezivanje stipendista i privredne zajednice.

Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije RS, rekao je da je forum važna manifestacija za sve mlade, te da je cilj da se najtalentovaniji studenti u RS podrže u daljem naučnoistraživačkom radu.

"Od 2007. godine smo stipendirali ukupno 2.052 stipendista, a ove godine smo dodijelili 154 stipendije. Na ovogodišnjem forumu smo, osim stipendista, ugostili i predstavnike poslovne zajednice, kako javnih institucija tako i iz privatnog sektora, kako bismo unaprijedili rad i jednih i drugih", rekao je Šeranić.

Željka Cvijanović, premijerka RS, kaže da postoji tijesna veza između institucija i stipendista te da će Vlada RS i dalje raditi na jačanju ovog programa.

"Znanje je najjače oružje koje ovi mladi ljudi imaju, a moja poruka mladima je da se takmiče, jer je moderni svijet - svijet konkurencije", rekla je Cvijanovićeva i dodala da je Vlada RS dosad za stipendije izdvojila više od 10 miliona KM.

Dijana Duronjić, višegodišnji stipendista Fonda "Dr Milan Jelić", student drugog ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, gdje trenutno radi kao asistent, kaže da je ova stipendija značajan vid podrške u daljem školovanju i naučnom radu mladih.

"Namjeravam da ostanem ovdje i pomognem našoj zemlji da se razvija kroz rad s mladim ljudima na fakultetu. Smatram da naši studenti mogu da pariraju studentima u svim evropskim pa i svjetskim državama", rekla je Duronjićeva.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

BojanBL

Valjda clanska karta SNSD-a ? Pa nemojte tako. Reko Mile da nam dzaba sve diplome ako nisi clan SNSD-a

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije