Obrazovanje

Znanje najjače oružje mladih

Znanje najjače oružje mladih
Foto: N.N. | Znanje najjače oružje mladih

BANJALUKA - Najboljim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija uručene su plakete na osmom forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić" u Banjaluci.

Cilj ovog foruma je povezivanje stipendista i privredne zajednice.

Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije RS, rekao je da je forum važna manifestacija za sve mlade, te da je cilj da se najtalentovaniji studenti u RS podrže u daljem naučnoistraživačkom radu.

"Od 2007. godine smo stipendirali ukupno 2.052 stipendista, a ove godine smo dodijelili 154 stipendije. Na ovogodišnjem forumu smo, osim stipendista, ugostili i predstavnike poslovne zajednice, kako javnih institucija tako i iz privatnog sektora, kako bismo unaprijedili rad i jednih i drugih", rekao je Šeranić.

Željka Cvijanović, premijerka RS, kaže da postoji tijesna veza između institucija i stipendista te da će Vlada RS i dalje raditi na jačanju ovog programa.

"Znanje je najjače oružje koje ovi mladi ljudi imaju, a moja poruka mladima je da se takmiče, jer je moderni svijet - svijet konkurencije", rekla je Cvijanovićeva i dodala da je Vlada RS dosad za stipendije izdvojila više od 10 miliona KM.

Dijana Duronjić, višegodišnji stipendista Fonda "Dr Milan Jelić", student drugog ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, gdje trenutno radi kao asistent, kaže da je ova stipendija značajan vid podrške u daljem školovanju i naučnom radu mladih.

"Namjeravam da ostanem ovdje i pomognem našoj zemlji da se razvija kroz rad s mladim ljudima na fakultetu. Smatram da naši studenti mogu da pariraju studentima u svim evropskim pa i svjetskim državama", rekla je Duronjićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije