• Matematika privukla studente i učenike

  Matematika privukla studente i učenike

  J.D. - 07.10.2014 15:47

  BANJALUKA - Potraga za blagom odvijala se danas u centru Banjaluke, zbog čega je neko vrijeme bio obustavljen i saobraćaj u dijelu ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Naime, ovo je bio dio programa manifestacije ''Dan matematike'' koju je organizovalo Ministartsvo nauke i tehnologije RS.

 • Počela nova akademska godina

  Počela nova akademska godina

  Srna - 06.10.2014 14:43

  BANJALUKA - Za oko 18.000 studenata na 16 organizacionih jedinica i jednoj pridruženoj članici banjalučkog Univerziteta danas je počela nova akademska godina.

 • Tromjesečna praksa za devet studenata

  Tromjesečna praksa za devet studenata

  Srna - 06.10.2014 13:04

  BANJALUKA - Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske proširiće saradnju sa Odsjekom za engleski jezik na banjalučkom Filološkom fakultetu i obuhvatiti veći broj studenata završnih i master studija koji će raditi na poslovima prevođenja, najavio je ministar Igor Vidović.

 • Sindikat će tražiti izjednačavanje koeficijenata sa ostalim budžetskim korisnicima

  Sindikat će tražiti izjednačavanje koeficijenata sa ostalim budžetskim korisnicima

  Srna - 05.10.2014 13:28

  BANJALUKA - Granski sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske u narednom periodu insistiraće na izjednačavanju koeficijenata plata za nastavni kadar sa ostalim budžetskim korisnicima, izjavio je danas predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

 • Mutabdžija: Znanje je najbolja preporuka za budućnost

  Mutabdžija: Znanje je najbolja preporuka za budućnost

  Srna - 05.10.2014 11:46

  BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija istakao je povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava danas, da prosvjetni radnici imaju jedan od najvažnijih i najodgovornijih poslova u društvu - da zajedno s roditeljima obrazuju i vaspitavaju mlade generacije, svjesni da je znanje najbolja preporuka za budućnost.

 • Mutabdžija: Nećemo dozvoliti paralelizam u obrazovanju

  Mutabdžija: Nećemo dozvoliti paralelizam u obrazovanju

  Srna - 03.10.2014 17:48

  BRATUNAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija poručio je danas u Bratuncu da se neće dozvoliti miješanje drugih i paralelizam koji se pokušava nametnuti u obrazovni sistem Srpske.

 • Komić: Znanje je naša razvojna šansa

  Komić: Znanje je naša razvojna šansa

  Srna - 02.10.2014 12:18

  BANJALUKA - Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da matematika, kao univerzalna nauka, zaslužuje da ima svoj dan, te da manifestacija "Dan matematike" treba da ukaže na značaj matematike i bavljenja ovom naukom.

 • Otkazan dio manifestacije

  Otkazan dio manifestacije

  Srna - 02.10.2014 10:09

  BANJALUKA - Zbog loših vremenskih prilika, dio manifestacije Dan matematike koji je bio planiran za 13.00 časova u parku Petra Kočića u Banjaluci odgođen je za narednu sedmicu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

 • Dan matematike u Banjaluci

  Dan matematike u Banjaluci

  Srna - 02.10.2014 08:11

  BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske danas u Banjaluci organizuje manifestaciju Dan matematike, čiji je cilj promovisanje značaja matematičkih spoznaja radi sveukupnog društvenog razvoja.

 • Štrajkuju prosvjetari Zeničko-dobojskog kantona

  Štrajkuju prosvjetari Zeničko-dobojskog kantona

  Fena - 01.10.2014 16:43

  ZENICA - Savez samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Zeničko-dobojskog kantona najavio je da će organizirati dvočasovne štrajkove upozorenja 8., 9. i 10. oktobra, s obzirom na to da je danas istekao rok za najavljenu isplatu regresa.

 • Matematika nije bauk

  Matematika nije bauk

  Srna - 01.10.2014 15:27

  BANJALUKA - Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske sutra u Banjaluci organizuje manifestaciju Dan matematike čiji je cilj promovisanje značaja matematičkih spoznaja radi sveukupnog društvenog razvoja.

 • Mićić ponovo na čelu, profesori ogorčeni

  Mićić ponovo na čelu, profesori ogorčeni

  D.Sladojević - 01.10.2014 08:46

  BANJALUKA - Nikola Mićić, nekadašnji dekan banjalučkog Poljoprivrednog fakulteta, imenovan je za v.d. dekana te visokoškolske ustanove, što je izazvalo ogorčenje među profesorima jer je, podsjećaju, riječ o njihovom radnom kolegi koji je bio u središtu nekoliko skandala.

 • Učenici ne razlikuju, pravu, polupravu, duž

  Učenici ne razlikuju, pravu, polupravu, duž

  Agencije - 30.09.2014 18:18

  BEOGRAD - Standardi postignuća učenika, koji definišu šta učenik zna i umije na kraju određenog ciklusa obrazovanja, nedovoljno se koriste u praksi i nisu prepoznati kao alatka za dobar rad nastavnika, pokazalo je istraživanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u Beogradu.

 • Mutabdžija: Nova škola u Prnjavoru reprezent osnovnog obrazovanja

  Mutabdžija: Nova škola u Prnjavoru reprezent osnovnog obrazovanja

  Srna - 30.09.2014 13:14

  PRNJAVOR - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izrazio je zadovoljstvo što je u Prnjavoru otvorena novoizgrađena Osnovna škola "Branko Ćopić", ističući da je ona "pravi reprezent osnovnog obrazovanja Srpske, nastala kao rezultat zadužbinarstva, izraz razumijevanja i gledanja u budućnost uspješnog pojedinca iz ove sredine".

 • Počela akademska godina za brucoše

  Počela akademska godina za brucoše

  Srna - 29.09.2014 19:15

  BIJELJINA - Na javnim fakultetima u Bijeljini danas je počela akademska godina za brucoše, koja je, za razliku od prethodnih, ove godine startovala jednu sedmicu ranije.

      2                      

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.