• Naredne godine izgradnja zgrade Šumarskog fakulteta u Banjaluci

  Naredne godine izgradnja zgrade Šumarskog fakulteta u Banjaluci

  Srna - 17.10.2014 10:58

  BANJALUKA - Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o potrebi izgradnje zgrade Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, te zadužila ministarstva prosvjete i kulture, finansija, te poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da predlože način finansiranja za početak izgradnje zgrade u narednoj godini.

 • Promovisani diplomci i magistri

  Promovisani diplomci i magistri

  Srna - 16.10.2014 15:24

  FOČA - Primanjem diploma i polaganjem Hipokratove zakletve, 96 diplomaca Medicinskog fakulteta iz Foče danas je svečano stupilo u ljekarsku profesiju, a ujedno je promovisano i sedam magistara medicinskih nauka.

 • Svečana sjedjnica povodom Dana fakulteta

  Svečana sjedjnica povodom Dana fakulteta

  Srna - 15.10.2014 16:10

  FOČA - Dan Medicinskog fakulteta u Foči - 15. oktobar obilježen je danas svečanom sjednicom na kojoj su uručene plakete i zahvalnice pojedincima zaslužnim za osnivanje i rad te ustanove, kao i privrednicima za uspješnu saradnju.

 • Treći ciklus studija u Foči?

  Treći ciklus studija u Foči?

  Srna - 14.10.2014 15:27

  FOČA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija posjetio je danas Medicinski fakultet u Foči gdje je sa dekanom ove ustanove Milanom Kulićem razgovarao o problemima isplate gostujućih nastavnika, te o uspostavljanju trećeg ciklusa studija zajedno sa fakultetima iz Banjaluke, Beograda i Hajdelberga u Njemačkoj.

 • Počela instruktivna nastava za bošnjačke đake iz Vrbanjaca

  Počela instruktivna nastava za bošnjačke đake iz Vrbanjaca

  N.N. - 13.10.2014 10:01

  KOTOR VAROŠ - Instruktivna nastava za 84-oro djece bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca počela je jutros u Medžlisu Islamske zajednice u Kotor Varoši.

 • Počinje nastava u Osnovnoj školi »Vuk Stefanović Karadžić« u Doboju

  Počinje nastava u Osnovnoj školi »Vuk Stefanović Karadžić« u Doboju

  Srna - 13.10.2014 08:06

  DOBOJ - Nastava za učenike Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" iz Doboja, koja je u majskim poplavama pretrpjela veliku štetu, trebalo bi da počne danas u skladu sa odlukom uprave ove ustanove.

 • Promovisano 86 diplomiranih inženjera poljoprivrede

  Promovisano 86 diplomiranih inženjera poljoprivrede

  Srna - 10.10.2014 16:51

  BANJALUKA - Povodom obilježavanja 22 godine postojanja banjalučkog Poljoprivrednog fakulteta, danas je u Banjaluci upriličena svečana promocija 86 diplomiranih inženjera poljoprivrede i osam magistara poljoprivrednih nauka.

 • Obradović novi lider studenata u RS

  Obradović novi lider studenata u RS

  Dejan Tovilović - 08.10.2014 19:15

  BANJALUKA - Skupština Unije studenata RS izabrala je danas jednoglasno Borivoja Obradovića, studenta Arhitektonsko-građevinskog fakulteta za novog predsjednika te unije, i to na mandat od godinu dana.

 • Studentska praksa u Namibiji

  Studentska praksa u Namibiji

  B.P. - 07.10.2014 18:48

  Studentska organizacija AIESEC pozvala je studente da se prijave na stručnu praksu u Namibiji, koja će trajati od 20 do 24 sedmice.

 • Matematika privukla studente i učenike

  Matematika privukla studente i učenike

  J.D. - 07.10.2014 15:47

  BANJALUKA - Potraga za blagom odvijala se danas u centru Banjaluke, zbog čega je neko vrijeme bio obustavljen i saobraćaj u dijelu ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Naime, ovo je bio dio programa manifestacije ''Dan matematike'' koju je organizovalo Ministartsvo nauke i tehnologije RS.

 • Počela nova akademska godina

  Počela nova akademska godina

  Srna - 06.10.2014 14:43

  BANJALUKA - Za oko 18.000 studenata na 16 organizacionih jedinica i jednoj pridruženoj članici banjalučkog Univerziteta danas je počela nova akademska godina.

 • Tromjesečna praksa za devet studenata

  Tromjesečna praksa za devet studenata

  Srna - 06.10.2014 13:04

  BANJALUKA - Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske proširiće saradnju sa Odsjekom za engleski jezik na banjalučkom Filološkom fakultetu i obuhvatiti veći broj studenata završnih i master studija koji će raditi na poslovima prevođenja, najavio je ministar Igor Vidović.

 • Sindikat će tražiti izjednačavanje koeficijenata sa ostalim budžetskim korisnicima

  Sindikat će tražiti izjednačavanje koeficijenata sa ostalim budžetskim korisnicima

  Srna - 05.10.2014 13:28

  BANJALUKA - Granski sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske u narednom periodu insistiraće na izjednačavanju koeficijenata plata za nastavni kadar sa ostalim budžetskim korisnicima, izjavio je danas predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

 • Mutabdžija: Znanje je najbolja preporuka za budućnost

  Mutabdžija: Znanje je najbolja preporuka za budućnost

  Srna - 05.10.2014 11:46

  BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija istakao je povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava danas, da prosvjetni radnici imaju jedan od najvažnijih i najodgovornijih poslova u društvu - da zajedno s roditeljima obrazuju i vaspitavaju mlade generacije, svjesni da je znanje najbolja preporuka za budućnost.

 • Mutabdžija: Nećemo dozvoliti paralelizam u obrazovanju

  Mutabdžija: Nećemo dozvoliti paralelizam u obrazovanju

  Srna - 03.10.2014 17:48

  BRATUNAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija poručio je danas u Bratuncu da se neće dozvoliti miješanje drugih i paralelizam koji se pokušava nametnuti u obrazovni sistem Srpske.

      2                      

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.