Svijet

16 žrtava hladnoće u SAD, sutra "ciklon bomba" na sjeveroistoku

16 žrtava hladnoće u SAD, sutra "ciklon bomba" na sjeveroistoku
Foto: Tanjug/AP | 11 žrtava hladnoće u SAD, sutra "ciklon bomba" na sjeveroistoku

VAŠINGTON - Najmanje 16 osoba u SAD preminulo je ove nedjelje u nesrećnim slučajevima vezanim za hladnoću od Teksasa do Nove Engleske, a na sjeveroistoku se od sutra očekuje vjetar snage uragana - takozvani "ciklon bomba", kao rezultat brzog opadanja pritiska, što će donijeti i obilne snježne padavine.

Američki jugoistok danas je zasula ledena kiša, susnežica i snijeg, a vlasti su pozvale ljude da ostanu u svojim kućama dok se milioni ljudi suočavaju s ledenim temperaturama, prenosi CNN.

Pet osoba je izgubilo život u Viskonsinu, četvoro u Teksasu - od kojih dva beskućnika u Hjustonu, jedna u Sjevernoj Dakoti i jedna u Misuriju.

U gradu Njujorku temperatura je ispod nule još od Božića.

Snijeg je pokrio čak i Floridu, a od Mejna pa do Floride u svakoj državi na Istočnoj obali izdato je barem jedno meteorološko upozorenje na zimsku oluju ili vejavicu.

Zbog neuobičajene hladnoće na Floridi zatvoreni su tamošnji univerziteti i vodeni parkovi u Orlandu, a vlasti su otvorile desetine skloništa.

U Talahasiju na Floridi snijeg nije padao još od 1989. godine, a u Pensakoli su se fontane pretvorile u ledene skulpture, napominje američka televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije