Svijet

Al Kaida: Usamljeni vukovi, napadnite Ameriku (VIDEO)

Al Kaida: Usamljeni vukovi, napadnite Ameriku (VIDEO)
Al Kaida: Usamljeni vukovi, napadnite Ameriku (VIDEO)

Al-Kaida Arabijskog poluostrva (AQAP) postavila je na Internet video u trajanju od devet minuta i 41 sekundu u kojem poziva na nove napade tzv "usamljenih vukova" i hvali napadače kao što je Mohamad Jusuf Abdulaziz, koji je nedavno upao u vojnu bazu u Čatanugi (SAD) ubijajući i ranjavajući američke marince.

Taj video je producirala AQAP-ova medijska fondacija al-Malahem, objavila je agencija SITE (koja prati aktivnost radikalnih islamista).

Na snimku zvaničnik AQAP-a Abu al-Mikdad al-Kindi, koji je aprila ove godine oslobođen iz jemenskog zatvora, osuđuje Ameriku, Francusku i druge "kufr" (neverničke) nacije koje "pomažu onima koji vrijeđaju islam i proroka i stvaraju zakone koji ih štite".

Al-Kindi poručuje da je "na njima da kazne svakog ko prelazi granice i vrijeđa njihove svetinje".

On ističe kako je već dokazano da su pojedinačni džihadisti, odnosno tzv. "usamljeni vukovi" strateško oružje koje uspešno pogađa i prodire i neprijateljska uporišta, za šta je dokaz nedavni napad Mohamada Abdulaziza u Čatanugu "u srcu američke zemlje".

Al-Kindi savetuje "usamljene vukove" da se za pomoć u planiranju i pripremi svojih akcija obrate AQAP-ovom magazinu na engleskom Inspajer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije