Svijet

Al Šabab preuzeo odgovornost za napad u Keniji

Al Šabab preuzeo odgovornost za napad u Keniji
Al Šabab preuzeo odgovornost za napad u Keniji

NAJROBI - Islamistički ekstremisti somalijske grupe Al Šabab preuzeli su odgovornost za napad na sjeverozapadu Kenije gdje je ubijeno više od 10 hrišćana unapadu za koju kažu da je dio njihove kampanje protiv te države.

"Mi stojimo iza napada u Manderi. Ubili smo preko 10 kenijskih hrišćana. Ovo je dio naših stalnih operacija protiv Kenije", potvrdio je Šejk Abdiasis Abu Musab portparol vojnih operacija Al Šababa u izjavi za Rojters.

U ranijem izvještaju se navodi da su nepoznati napadači ubili rano jutros najmanje 14 radnika na spavanju u kamenolomu nedaleko od grada Mandera na sjeveroistoku Kenije, dok je ne manje od 11 ranjeno u napadu koji liči na napade Al Šababa.

"Ima 14 mrtvih. Znamo da postoji još 11 povrijeđenih", rekao je generalni sekretar Crvenog krsta Kenije Abas Gulet za televiziju Sitizen.

Gulet je naveo da je četvoro povrijeđenih prebačeno u Najrobi radi medicinskog nadzora.

"To je bio Al Šabab po prirodi napada. Oni koriste eksploziv i oružje", naveo je komesar okruga Mandera Aleksis Ole Nkojo.

Napad se dogodio u oblasti koja se zove Soko Mbuzi, nedaleko od grad Mandera u Keniji u sjeveroistočnom regionu, koji se graniči sa Somalijom i Etiopijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije