Svijet

Amerika nastavila vazdušne udare u Iraku

Amerika nastavila vazdušne udare u Iraku
Amerika nastavila vazdušne udare u Iraku

VAŠINGTON - Američki vojni avioni nastavili su vazdušne udare po uporištima islamskih ekstremista na sjeveru Iraka blizu Mosulske brane, saopštila je danas američka Centralna komanda.

"Vojne snage SAD nastavile su da napadaju teroriste ISIL (Islamsku državu Iraka i Levanta) u znak podrške operacijama iračkih snaga bezbednosti, koristeći bombardere i izviđačke avione u sprovođenju šest vazdušnih napada u blizini Mosulske brane",  navodi se u saopštenju, objavila je agencija AFP.

Vazdušni udari se sprovode kontinuirano u posljednjih 24 sata, potvrdio je neimenovani zvaničnik ministarstva odbrane, pošto je američki predsjednik Barak Obama pozvao na odlučnu međunaodnu akciju protiv "kancera od ekstremnih džihadista u Iraku i Siriji".

Američka vojska je, od 8. avgusta, izvela 90 vazdušnih napada u Iraku, od kojih su 57 bili znak podrške iračkim vladinim vojnim snagama u blizini Mosulske brane.

Vazdušne udare odobrio je američki predsjednik pošto su islamski ekstremisti zauzeli veliku teritoriju severno i zapadno od Bagdada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije