Svijet

Amfilohije: U Ukrajini se vodi bratoubilači rat

Amfilohije: U Ukrajini se vodi bratoubilači rat
Amfilohije: U Ukrajini se vodi bratoubilači rat

CETINJE - Mitropolit crnogorosko-primorski Amfilohije rekao je da se u Ukrajini vodi bratoubilački rat i da se stalno moli da Bog toj zemlji podari mir.

Mitroplit Amfilohije je napomenuo je da se u Ukrajini i Crkva podijelila, a za njom i narod, te da se tamo sukobljavaju braća iste vjere, istih otaca i istih svetinja. 

"Čim se Crkva podijeli, onda se i narod dijeli", rekao je mitropolit Amfilohije, koji boravi u argentinskoj provinciji Đako, gdje živi veliki broj iseljenika iz Crne Gore i Srbije.

On je istakao da "zle sile onih koji hoće vlast i da zagospodare svijetom truju duše i koriste ljude, tjerajući ih jedne protiv drugih da bi se sami okoristili", saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. 

"Neka Bog podari mir u Ukrajini u kojoj se vodi bratoubilački rat. Mi iz bivše Jugoslavije znamo šta znači taj građanski, bratoubilački rat, koji je najstrašniji od svih ratova", naveo je mitropolit crnogorsko-primorski.

On je rekao da mu je najveća zahvalnost da Ukrajinci, koji žive u Argentini, očuvaju vjeru pravoslavnu, vjeru  svojih otaca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije